Barceló presenta 'Vida de pop', on reflecteix la seva relació amb la mar

El pintor felanitxer exposarà a partir del 19 de gener a la galeria Elvira González de Madrid

Miquel Barceló tornarà a exposar a Madrid, a la galeria Elvira González, on presentarà una trentena d'obres inèdites, pintades en els últims dos anys, sota el títol 'Vida de pop'. Amb aquesta darrera exposició, Barceló ha volgut reflectir la relació "romàntica" i "desoladora" de l'home amb la mar i la seva naturalesa. 

"Portaria una vida de pop. De nit, menjant crancs i gambes i a les hores de sol, dins de les barraques. No aniria gairebé mai a la ciutat, ni a missa, ni al mercat", confessa en el quadern que Barceló va anar escrivint i dibuixant al mateix temps que feia les obres que exposarà a Madrid a partir del 19 de gener.

Es tracta de 15 llenços, 12 obres en paper i 2 ceràmiques, en les quals no només apareixen elements de la fauna d'aquesta mar que li és tan pròxima i que ell incorpora a les seves peces com a amenaçador i amenaçat, sinó unes altres obertament crítiques com la barcassa que apareix plena d'éssers humans en contrast amb una altra de buida.

El pintor de Felanitx, que el 8 de gener complirà 62 anys, explica en els diaris que es recullen en el catàleg de l'exposició l'evolució del seu treball, des del seu plantejament fins a la seva execució. A més, recull pensaments de l'artista que van des de temes quotidians i obligacions diàries fins a pensaments de caràcter poètic i filosòfic.

"Aniria amb compte amb les morenes però m'entretindria mirant un xarrup de tinta suspès, exuberant (circumspecte) sempre a punt de projectar un gargall negre definitiu i acabar qualsevol conversa", assegura en els seus diaris.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF