Enbreu
Cultura 30/06/2013

La Banda de Música de Son Rapinya no vol substituir la Simfònica

L'Orquestra Simfònica fa vaga aquests dies per reivindicar el pagament dels seus salaris i garantir la viabilitat de l'orquestra

A. Zurimendi
1 min

PalmaSuport a la vaga

La Banda de Música de Son Rapinya pegà ahir una clatellada al Consell de Mallorca i va desmentir que ells hagin de substituir l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears en l'òpera Aïda . "Ni suplirem la Simfònica ni en cap moment no hem tingut la intenció de fer-ho", denuncià ahir, de manera oficial, un portaveu de la formació.

L'Orquestra Simfònica fa vaga aquests dies per reivindicar el pagament dels seus salaris i garantir la viabilitat de l'orquestra. De fet, la funció de divendres ja s'hagué d'interpretar sense la principal orquestra de les Illes i avui mateix està convocada la sega jornada d'aturada. Els músics de la banda, lluny de voler substituir-los, els fan costat. "Nosaltres no tenim capacitat per suplir-la, i encara que la tinguéssim, per suport moral i ètic als components d'aquesta agrupació en vaga, no ho faríem", varen clamar ahir des de la banda de Son Rapinya.

Desmenteixen al Consell

A més a més, asseguren que l'anunci del Consell de Mallorca els ha reportat "molts de problemes", afirmen els músics. Asseguren que l'anunci del Consell (argumentant que la funció no se suspèn perquè la mateixa banda i el pianista Alfredo Abbati substituirien els vaguistes) és del tot falsa. "La part musical que realitza la banda no té res a veure amb el paper que havia de desenvolupar la Simfònica".

stats