Es Baluard tindrà 200.000 euros més de pressupost el 2019

El patronat del centre s'ha reunit aquest dilluns per aprovar el pressupost i les principals línies d'actuació per al 2019

El patronat del museu Es Baluard ha aprovat aquest dilluns el pressupost per al 2019, així com les principals línies d'actuació per a l'any que ve, quan se celebrarà el 15è aniversari de la institució.

Així doncs, el pressupost passarà de 2,3 milions d'euros a 2,5 milions l'any vinent. El Govern aportarà 100.000 euros i l'Ajuntament de Palma, 90.000. Des del Consell de Mallorca han comentat que l'increment pressupostari al museu ja el feren en el present exercici i que enguany es mantindrà.

El batle de Palma i president del patronat, Antoni Noguera, ha afirmat que l'increment es destinarà a inversió. "El repte és millorar les filtracions, la climatització i la il·luminació" amb l'objectiu de "pal·liar aquelles parts d'equipament que estan en més mal estat".

Representants de l'Ajuntament de Palma, de la Conselleria de Cultura i de la Direcció Insular de Cultura que formen part del patronat han aprofitat la reunió per agrair la feina feta a la directora actual del Museu, Nekane Aramburu, que deixarà el seu càrrec el març vinent per finalització de contracte.

Aramburu ha avançat algunes de les propostes que es duran a terme durant el 2019. La primera mostra que coincidirà amb l'aniversari serà 'Faces', amb la qual s'establirà un diàleg entre les peces de la col·lecció del museu i les de la col·lecció 'Beep' d'art electrònic.

El febrer es durà a terme una mostra titulada 'Alma. Mèdiums i visionàries'. El març es commemoraran els 30 anys de Fabrizio Plessi a Mallorca i l'octubre el museu acollirà les jornades DEAC, entre altres activitats i propostes.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF