Es Baluard celebra el catorzè aniversari de la seva fundació

Demà, dimarts 30 de gener, a les 20 h, s'inaugura la col·lecció permanent 'Carte Blanche a Jean Marie del Moral. Processos 1978-2018'

La col·lecció permanent d'Es Baluard ha estat reorganitzada i presenta un muntatge innovador i didàctic. A les quatre sales que abarquen l'exposició s'hi ha establert un diàleg entre els artistes de la col·lecció i les mateixes obres. Aquest diàleg el protagonitzen les més de 350 fotografies de Jean Marie del Moral. Entre aquestes, hi ha unes 100 fotografies i uns 52 retrats d'artistes i, a més, la col·lecció té el suport de fotogaleries, a través de pantalles de televisió, que mostren també el procés creatiu de les obres o els estudis dels artistes. 

El fotògraf Jean Marie del Moral ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional a fotografiar artistes, els seus tallers o estudis, i ara, quaranta anys després, algunes d'elles surten a la llum amb la 'Carte Blanche' a del Moral que presenta la planta principal d'Es Baluard. "La primera vegada que vaig entrar a un estudi va ser al de Joan Miró l'any 1978", explica el fotògraf. Des d'aquell dia va creure que entrar dins un estudi podia proporcionar claus per entendre l'imaginari de l'artista.

 

Poques vegades es pot veure un quadre i el seu procés de creació just al mateix temps. Ara és possible a Es Baluard amb l'exposició que es podrà visitar fins el mes de juny. Segons l'artista, "són detalls que poden oferir una mirada diferent a l'obra que tens davant".

Paral·lelament a la revisió de la col·lecció, el museu, juntament amb la Fundació Belondrade, han editat un llibre de l'exposició amb el títol 'Processos 1978-2018'. La publicació és un recull de fotografies entre les quals hi ha uns 70 retrats d'artistes i en què també es fa un viatge pel recorregut de l'exposició. 

La mostra també inclou un programa d'activitats relacionades, entre les quals s'hi poden trobar els tallers educatius per a familíes 'Atrapam 1 instant futur' i una visita guiada pel recorregut expositiu que farà del Moral. 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF