Es Baluard presenta 'Robert Cahen Paisatges Reproductivitat 2.4'

Aquesta mostra retrospectiva sobre el paisatge a l'obra de l'artista inclou una instal·lació inèdita produïda dins el projecte 'Missions artístiques a la serra Tramuntana'

Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma presenta 'Robert Cahen Paisatges Reproductibilitat 2.4', una mostra retrospectiva sobre el paisatge a l'obra del videocreador francès que inclou una instal·lació inèdita produïda dins el projecte 'Missions artístiques a la Serra de Tramuntana', comissariada per la directora del museu, Nekane Aramburu, i que es podrà visitar a l'Aljub del 16 de març al 15 d'abril de 2018. La inauguració serà el 15 de març a les 20 hores.

Continuant amb les exposicions corresponents al cicle 'Reproductibilitat', proposa una nova entrega de revisió centrada en una aproximació a l'anàlisi de la captació del paisatge, a partir d'una retrospectiva de les obres de Cahen vinculades a aquest tema i amb una instal·lació produïda gràcies al projecte 'Missions artístiques a la Serra de Tramuntana'. A més de l'exposició, en paral·lel s'està treballant en una publicació en coproducció entre les ambdues entitats amb Nekane Aramburu, Eugeni Bonet i Hou Hanru com a autors.
 

El projecte està coorganitzat per Es Baluard i el Consorci Serra de Tramuntana, entitat formada pel Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Mallorca, constituïda després de la Declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la Unesco. Així mateix, la mostra rep la col·laboració d’AICO Servicios Audiovisuales i La Virreina Centre de la Imatge.

Robert Cahen és un dels pioners del videoart que, des dels anys setanta, treballa la imatge documental i experimental, en primera instància, des de la música concreta fins a transferir els seus recursos i innovacions a l'aplicació de la imatge en moviment, del vídeo analògic al digital.

'Missions artístiques a la serra de Tramuntana' és un programa que s'articula a partir de jornades de caràcter teoricopràctiques en convivència, prenent com a espais diferents punts de la serra de Tramuntana per treballar amb artistes contemporanis amb l'objectiu de fer pedagogia del patrimoni cultural obert a creadors professionals o en vies de professionalització interessats en la imatge i moviment, la fotografia, el vídeo i la seva relació amb els trànsits espai-temporals de la naturalesa i el paisatge.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF