Es Baluard obre nova temporada d'exposicions amb Miguel Ángel Campano i Teresa Margolles

El Museu d'Art Contemporani de Palma presenta la programació de tardor, la qual es podrà veure a partir del 17 de setembre

Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma obre nova temporada d'exposicions després de l'aturada pel covid-19. Són les exposicions de Miguel  Ángel  Campano, Accents i diferència, i Teresa  Margolles, La pedra, que es podran veure aquesta nova temporada, segons ha informat la institució en un comunicat. La programació de tardor s'emmarca en la reflexió sobre temes d'urgència contemporània com la migració, els feminismes o els drets humans. Les dues mostres, comissariades per la directora del museu, Imma Prieto, es podran veure a partir del 17 de setembre.

L'obra de  Campano Accents i diferències, revisa els moments més crucials de la trajectòria de l'autor, a partir d'una relectura de la mostra D'après, la qual ja es va exposar al  Museo Nacional Centro  de Arte Reina  Sofía ( MNCARS) el 2019. Aquest col·labora, ara, amb Es Baluard per a l'exposició d'aquesta temporada. La retrospectiva que fa l'obra dels darrers anys de l'artista a Madrid fa una reflexió sobre què suposaren alguns artistes, com Poussin Delacroix, Guerrero i Gris, en la seva vida.

La pedra, de Teresa  Margolles, recupera alguns dels eixos clau del treball de la creadora i, alhora, presenta algunes obres inèdites. Aquesta obra denuncia les crisis migratòries actuals, obre el debat entorn del treball i, sobretot, apunta a la vulnerabilitat en la qual es troben les dones davant qualsevol situació.

El treball de Miguel  Ángel  Campan o es podrà veure fins al 28 de febrer de 2021. El de  Margolles, fins al 28 de març de 2021. A més, el dissabte 19 de setembre, l'artista també presentarà una nova performança sobre els processos migratoris entre Veneçuela i Colòmbia a partir de la feina de camp realitzada el 2017 a la ciutat de Cúcuta, amb motiu de l'exposició.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF