Es Baluard i Casa Planas signen un conveni per a la creació contemporània

Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma i el Centre Cultural i de Creació Casa Planas signen un conveni de col·laboració que aposta per la creació contemporània. Es tracta d'una aliança per donar suport a un dels centres de creació independent de referència de les Illes Balears per establir Casa Planas com un nou projecte associat d'Es Baluard.        

Aquest dilluns la directora del museu, Nekane Aramburu, i la coordinadora de Casa Planas, Marina Planas, han signat un conveni a través del qual s'inicia la col·laboració. Aquesta proporciona descomptes en el lloguer d'estudis de creació per a les residències d'investigació artística en el marc de l'Art Investigation Programme i descomptes per als socis residents del projecte de Casa Planas. 

L'objectiu d'Es Baluard amb aquest tipus de conveni és enriquir l'oferta cultural, arribar a un ampli nombre de participants i visitants, atendre un ampli espectre de públics i reforçar la seva imatge com a museu.

Aquest acord se suma als més de 70 convenis de col·laboració signats per Es Baluard amb diferents institucions i centres culturals l'any 2017. Entre els més destacats hi ha 1er Escalón, Formatting Architecture, Placa[Base, Bar Project, Platform Harakat y Kibrit, Campo Adentro, CineCiutat, Talleres Islados, la Universitat de les Illes Balears, CEF – Escola d'imatge i so, l'associació Ben Amics LGTBIQ, la Fundació ESADIB, Evolution Film Festival, el festival El Dia Més Curt, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Clúster del Còmic i Nous Media.

Centre cultural Casa Planas

Casa Planas sorgeix de l'esforç de múltiples artistes i creadors per restaurar els 2.500 m2 d'una antiga fàbrica de fotografia i transformar-la en un centre de creació. El seu principal objectiu és crear entorns de creació necessaris a la ciutat per promoure la idea de l'art com a eina per a la mediació social, la recuperació del patrimoni i la innovació. En l'actualitat, aquests llocs tenen la particularitat d'impulsar la idea de l'artista com a investigador, on els artistes tenen la possibilitat de desenvolupar i experimentar amb nous processos sense haver de mostrar els resultats en un espai expositiu convencional.

Així mateix, també és una fàbrica efervescent on es connecten estudis d'artistes residents, tallers de laboratori fotogràfic, disseny, tèxtil, videoart, art sonor, serigrafia, literatura, noves tecnologies, taller de ceràmica, cinema, art contemporani, pensament crític, estudi de gravació, sala de concerts, art urbà, gravació de vinils, taller de tall làser, laboratoris de dansa, teatre i escèniques; Sputnik Ràdio i l'espai de CO_LAB (laboratori d'estudis compartits), entre altres activitats no classificables.


 

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF