Cultura 20/06/2020

Les Balears difonen el seu patrimoni arqueològic a les xarxes

Les quatre illes participen en les Jornades Europees d'Arqueologia, que enguany es fan en línia a causa de la pandèmia de covid-19

E. Navarro
2 min
Imatge d'un dels posts del Consell de Mallorca per a les Jornades Europees d'Arqueologia

PalmaEl patrimoni arqueològic de les Balears llueix aquest cap de setmana a les xarxes socials. Les quatre illes participen en les Jornades Europees d'Arqueologia, que tenen lloc aquest cap de setmana. Com que, a causa de l'estat d'alarma, no es poden fer presencialment, l’organització ha proposat que es facin iniciatives virtuals per difondre el patrimoni a diferents territoris europeus.

Així, la Direcció Insular de Patrimoni explica a les xarxes socials curiositats sobre diferents jaciments de Mallorca, des de troballes fins a la metodologia de feina. Aquest material es difon amb un format a l'estil "sabies què...?", i amb l’etiqueta proposada enguany per l’organització de les jornades #Archeorama. D’altra banda, el Museu de Mallorca ha fet un vídeo en què dona a conèixer l’àrea de reserva de Son Tous, lloc d’emmagatzemament de material arqueològic, que també serveix per a l’estudi d’aquest material i per a la investigació.

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) també participa en les jornades amb publicacions i activitats preparades especialment. Entre altres propostes, aquest dissabte, hi ha visites guiades gratuïtes pel jaciment de la necròpoli del Puig dels Molins, a càrrec de la historiadora Carmen Mezquida Orti. Diumenge, han preparat dues visites guiades gratuïtes al Laboratori de Conservació i Restauració, com també als magatzems del MAEF, a càrrec de la restauradora Helena Jiménez Barrero i de l’arqueòloga, conservadora i directora del MAEF, Maria Bofill Martínez.

L'illa de Menorca formarà part de les jornades a través de Menorca Talaiòtica, mostren part del patrimoni arqueològic i es fan ressò de la desena de projectes d'investigació en marxa. Ho fan a través d'un vídeo resum en què fan referència a projectes com el d'Entre Illes a l'assentament del Coll de Cala Morell o les investigacions a la Torre d'en Galmés d'Alaior per part del Museu de Menorca i l'associació d'amics.

stats