POESIA

Les Balears celebren el Dia mundial de la poesia

Antònia Vicens, Blai Bonet, Correvers a Manacor, Glosa i rap a Maó, i Primavera de Cultura a Formentera són els protagonistes de la jornada 

Des de 1999, el 21 de març es commemora el Dia mundial de la poesia. És per aquest motiu que s'han organitzat diverses activitats literàries a diferents indrets de les Illes.

Sens dubte, però, una de les grans protagonistes serà Antònia Vicens, que ha estat enguany l'autora escollida per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l'Illenc, per participar en aquesta celebració amb un poema fet expressament per a la diada. Vicens ha escrit 'La poesia', que ha estat traduït a vint llengües en un fullet que ha estat distribuït per centres educatius de les Balears. 

A més, Vicens participarà aquest dimarts en un acte institucional en el Dia mundial de la poesia que tindrà lloc al Centre d'Arts Santa Mònica de  Barcelona, on serà llegit el seu poema en llenguatge de signes o traduït a l'urdú, wòlof i mandarí, a més de ser interpretat pel grup mallorquí Donallop, que l’ha musicat. Així mateix, es projectarà un vídeo en format d'entrevista a l'autora santanyinera.

Palma

A Palma, la Conselleria de Cultura ha organitzat per a demà, dimarts, a les 19 h a la biblioteca de Can Sales una lectura de poemes de Blai Bonet a càrrec dels actors Catalina Florit i Joan Miquel Artigues. La institució també regalarà llibres de poemes de Sebastià Bennasar, Gabriel Florit, Andreu Gomila, Joan Guasp i Diego Sabiote.

Manacor

Manacor celebrarà per a l'ocasió la cinquena edició del Correvers, una ruta poètica per tallers d’artistes manacorins complementada amb la música d’Andreu Riera i amb lectures a càrrec dels poetes Josep Lluís Aguiló, Hilari de Cara, Maria Magdalena Gelabert, Joan Gomila, Glòria Julià, Miquel Mestre, Jaume Mesquida, Mateu Matas 'Xurí', Bernat Nadal, Joan F. Hermida, Antoni Riera Vives, Sebastià Sansó, Maribel Servera, Pau Vadell i Antoni Riera Font.

Maó

A Menorca, la Biblioteca de Maó ha organitzat l'activitat Glosa i rap, una trobada entre dues formes actuals de la poesia oral: la glosa tradicional actualitzada per Soca de Mots i la nova poesia dels rapers, irreverent i combativa. 

Formentera

L’Obra Cultural Balear de Formentera celebra el Dia mundial de la poesia amb un acte a la Biblioteca Marià Villangómez a les 20 h en el qual participaran poetes i glosadors formenterers: Joan Ferrer, Esteve Portas, Neus Costa, M. Teresa Ferrer, Pep de ca n’Andreu i Vicent Jeroni. Serà un dels actes principals del cicle  Primavera de Cultura, una programació que comprèn els mesos de març, abril i maig i que inclou lectures poètiques, presentacions de llibres, excursions, etc. 

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF