La Fira del Llibre de Frankfurt tanca a les Balears amb traduccions de còmic, narrativa, il·lustració i poesia

L'any 2021 Espanya serà el país convidat d'honor de la fira més important d'Europa

Bona acollida de les obres balears a la Fira del Llibre de Frankfurt. Segons informa l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), durant aquests dies s'han establert més de 70 reunions amb editorials de països com Anglaterra, els EUA, França, Itàlia, Sèrbia, Croàcia, Austràlia, Rússia, la Xina, el Japó, Colòmbia, el Brasil, l'Argentina, Alemanya, Egipte i Suïssa, entre d'altres.

La Fira de Frankfurt és la fira més important del llibre d'Europa i hi assisteixen editorials de tot el món. L'any 2021 Espanya en serà el país convidat d'honor. És per això que el director de l'IEB, Mateu Malondra, es va reunir amb la comissària d'Espanya, País Convidat d'Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, Elvira Marco, per mirar d'establir col·laboracions amb vista al 2021.

Entre els resultats de la fira d'enguany hi ha, en il·lustració, l’edició per part de l’editorial Tels de Brasil de 'Ta-da' i 'Who belongs to the sea', de Canizales; l'editorial egípcia Al Arabi Publishing ha tancat la publicació d'un dels llibres de Carme Riera a l'àrab; pel que fa poesia, Arc Publications farà la traducció de l'anglès de 'Banderes dins la mar', el darrer poemari de Josep Lluís Aguiló, que va sortir publicat en català i castellà a l'editorial Visor, i en còmic, l'editorial italiana Tuné ha comprat la traducció del segon volum de la sèrie de Carvalho i Tomeu Seguí (Editorial Norma), 'La soledad del manager', entre d’altres. 

 

 

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF