L'Atlàntida Film aconsegueix 145.000 espectadors la primera setmana

A Palma, el 90% de les projeccions va exhaurir les entrades i, malgrat la limitació de l'aforament, el festival va aconseguir 8.500 espectadors presencials

L'Atlàntida Film Fest tanca la seva primera setmana de festival amb més de 145.000 espectadors sumant la part física, a Palma, i la part virtual, a través de la plataforma Filmin. A Ciutat, el 90% de les proejccions va exhaurir totes les seves localitats i, malgrat la reducció de l'aforament al 50% a causa del covid-19, el festival va ser seguit a l'illa per 8.500 espectadors. En la seva versió digital, només en la primera setmana ja s'han aconseguit més espectadors que durant tot el festival de la passada edició, que va ser vist per 135.000 espectadors.

L'edició d'enguany a Palma va comptar amb la presència "virtual" del director britànic i nominat a l’Oscar Stephen Frears, padrí del festival i premi Masters of Cinema. Altres convidats que varen passar pel festival varen ser cineastes com Stephan Wagner, Oriol Puig i Marc Serena o els guanyadors del Goya Carles Bover, Jaume Carrió i José Luis López Linares. També actors com Iñaki Mur, Joana Vilapuig o Artur Busquets; productors oscaritzats com Gerardo Herrero i Mariela Besuievski; artistes musicals com María José Llergo, Ferran Palau o Pavvla; periodistes com Ana Pastor, Sergio del Molino, Maria Llull o¡i Carlos de Vega; l’escriptora Carme Riera; el politòleg Pablo Simón i l’activista Óscar Camps, entre d’altres.

Les 10 pel·lícules imprescindibles de l'Atlàntida Film Fest

L’organització del festival s'ha mostrat "orgullosa i feliç per l’èxit assolit un any més a Palma i ja posa la vista en la pròxima edició física del festival", han exposat en un comunicat. De l'Atlàntida Film Fest se'n pot continuar gaudint a través de la plataforma Filmin fins al 27 d’agost. En l’edició d’enguany, amb una programació que gira al voltant d’Europa, hi participen més de 110 títols de 25 països. En acabar l’edició es coneixeran els títols guanyadors.

L’Atlàntida Film Fest ha bufat les espelmes del 10è aniversari amb un repte important: ser el primer festival d’abast internacional que es fa presencialment a Europa després de quatre mesos de pandèmia. I el certamen no només ha sobreviscut a la pandèmia sinó que ha portat a l'illa la seva millor edició, quant a la qualitat de les propostes. La cita ha tingut lloc del 27 de juliol al 2 d’agost a la Misericòrdia, Ca n’Oleo, CineCiutat, el Museu de Mallorca, les Voltes i Es Baluard. En total, s’hi han pogut veure 42 projeccions: 36 estrenes nacionals; 24 ficcions; 16 documentals i, per primera vegada, 5 sèries.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF