Publicitat
Publicitat

L'art urbà com a eina rehabilitadora de barris

Cort organitza un concurs de grafits en zones degradades de la ciutat

L' Ajuntament de Palma ha posat en marxa un concurs d'art urbà per convertir-lo en "un element més" de la rehabilitació dels barris més degradats de la ciutat. La iniciativa disposa d'un pressupost de 19.500 euros en premis i execució, que es dividiran en tres categories:

Hi haurà la categoria de parets, a la qual es destinaran com a màxim 6.000 euros a quatre de les intervencions presentades per fer un mural en algun mur de Son Gotleu, el Rafal, el Camp Redó i el Molinar; la categoria de façanes, a la qual es destinaran 8.000 euros a repartir entre dos projectes seleccionats; i, finalment, s'aportaran 5.500 euros a un projecte de comissariat al Terreno.

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha explicat aquest dimarts que les propostes al concurs poden presentar-se fins dia 12 de desembre i que una setmana després se'n sabran els resultats. Així, els murals es posaran en marxa entre la segona quinzena d'aquest mes i el gener. "Es tracta d'una primera iniciativa per desenvolupar l'art urbà com a atractiu cultural dels barris", ha afirmat.

Les persones interessades a concursar hauran de proposar un mur, una façana o una paret mitjanera de qualsevol dels quatre barris seleccionats i presentar un projecte de mural. En cas que la propietat de la paret sigui privada, haurà de tenir el consentiment del propietari.

Noguera ha reivindicat que aquesta iniciativa serveix per "posar en valor la cultura lligada a l'urbanisme" i ha explicat que, pel que fa a la temàtica dels murals, el jurat considerarà com a "valor afegit" que les propostes d'intervenció presentades vagin "d'acord amb les característiques del barri".