Art contemporani i alta cuina s'alien al Palma Brunch 2019

Enguany, l'esdeveniment potencia l'apartat gastronòmic i ofereix tastos amb el llonguet com a base, creats per cuiners de Chefs(in)

Disset galeries d'art i museus de la ciutat obriran les seves portes dissabte al matí perquè la ciutadania pugui gaudir de l'art contemporani que acull la ciutat. Enguany, l'esdeveniment reforça el seu component gastronòmic, i oferirà un tast de llonguets creats per xefs de l'associació Chefs(in).

“A banda de l'esforç que feim cada any per aportar les millors propostes d'art contemporani, el Palma Brunch d'enguany recupera l'essència del brunch, que els darrers anys s'havia perdut”, ha explicat Fran Reus, d'Art Palma, en l'acte de presentació, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a la Galeria Xavier Fiol. Totes les galeries que formen part de l'associació inauguren com a mínim un projecte nou, i s'incorporen a l'edició d'enguany dos nous espais: el Centre Cultural d'Andratx i Pep Llabrés.

Per la seva banda, Miquel Àngel Barrios, de Chefs(in), ha destacat el llonguet com “una base espectacular” a partir de la qual els xefs crearan la seva “petita obra d'art”. S'oferiran uns 2.000 tastos i hi haurà llibrets receptaris sobre aquest element bàsic de la identitat gastronòmica mallorquina. Una desena de forns de la ciutat s'encarregaran de fer els llonguets, “que tindran un format específic per a la ocasió”, com ha explicat Pep Magraner, de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears.

La cervesa que s'oferirà és la Rosa Blanca, una marca amb un any de funcionament que recupera “una cervesa que va formar part de l'estil de vida de la societat mallorquina durant moltes dècades del segle passat, i volem que torni a ser així”, ha expressat Rubén Forcada, en representació de l'empresa.

A la presentació també hi han assistit el director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel Creus, i el batle de Palma, Antoni Noguera. Creus ha destacat especialment el paper de les galeries “per anar incorporant noves fórmules any rere any per tal d'incloure més part de la societat en aquesta festa”. Noguera ha destacat l'esdeveniment com un “símbol de la ciutat” que enguany ofereix una “proposta excel·lent”.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF