Arriba a Sant Lluís l'exposició 'Cicatrius', que relata la lluita de Josefina Díaz contra el càncer de mama

L'obra va guanyar el guardó European Breast Cancer Arts and Humanities Award, el premi com a millor projecte europeu en la categoria d'arts i humanitats, que atorga l'organització Europa Donna

El projecte de Josefina Díaz Rubio i Françoise Perri, 'Cicatrius, la meva vida en 1096 dies', arriba a la sala Albert Camús de Sant Lluís. Aquesta exposició fotogràfica relata la vida de Josefina Díaz durant els tres anys de lluita contra el càncer de mama fins a la superació de la malaltia. La iniciativa ja ha passat amb èxit per la sala de Cultura de Sa Nostra de Maó i pel Centre Sociocultural de Ferreries. A més, l'obra de Díaz i Perri aconseguí el mes de març el guardó European Breast Cancer Arts and Humanities Award, el premi com a millor projecte europeu en la categoria d'arts i humanitats, que atorga l'organització Europa Donna-The European Breast Cancer Coalition. 

L'Ajuntament de Maó va editar el llibre de l'exposició, en el qual també inclou comentaris de Josefina Díaz Rubio expressant els seus sentiments, sensacions i estat d'ànim mentre combatia tot el procés de càncer de mama. Un recorregut dur, sense filtres però necessari per traslladar les vivències en primera persona d'una patologia que afecta milions de dones. 'Cicatrius, la meva vida en 1096 dies' és el resultat d'un llarg, dolorós i regenerador camí que començà l'any 2013 amb el diagnòstic. Díaz, una treballadora d'una agència de viatges, va contactar amb el seu amic fotògraf Françoise Perri per iniciar un vincle que ha donat com a resultat una exposició referent en la matèria. 

La mostra a la sala Albert Camús de Sant Lluís s'inaugura aquest divendres a les 20.00 h i es podrà visitar fins al 10 de novembre.  

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF