Arranca el Mallorca Films Infest amb la projecció de deu títols balears a la Fundació Sa Nostra

Set directors de les Illes estaran presents a l'edició novaiorquesa del festival, que tindrà lloc a l'emblemàtic auditori Bruno Walter de la Biblioteca Pública de Manhattan

El Mallorca Films & Shorts Infest 2019 començarà aquest dimarts i, durant tres dies, s'hi projectaran deu títols de creadors de les Balears, del total de 18 films de la selecció balear que competeixen en aquesta tercera edició. El sus del certamen –que vol donar impuls i altaveu al cinema d'autor– es donarà demà a les 18.30 h a l'auditori de la Fundació Sa Nostra.

Hi haurà curtmetratges com ‘Mírame’ (2019), de Juan Andrés Mateos Díaz; ‘Invaders’ (2018), de Marta Jiménez, i ‘Alma Roja’ (2019), de Joan Pizá, i films com ‘Ciudad de los Muertos' (2019), de Miguel Eek; ‘Els ulls s’aturen de créixer’, de Javier Lerín, i 'Inextinguible' (2018), de Felipe Rico.

La segona fase es farà durant la segona setmana de desembre, quan es projectaran les seleccions nacional i internacional del festival. I, per acabar, dissabte 14 de desembre serà l'entrega de premis. L'entrada és gratuïta. Enguany s'han rebut un total de 500 llargmetratges i més de 1.500 curts, i per aquest motiu s'ha dividit el festival en dues fases. 

Films Infest de Nova York

La segona edició del Films Infest de Nova York es farà entre els dies 16 i 18 d'octubre i hi assistiran set creadors de les Illes. Dia 17 es projectaran una bona part de les propostes de la selecció balear per tal de donar a conèixer el cinema illenc a la ciutat nord-americana. A més, el 18 d'octubre es farà la gala de premiació internacional, en què està prevista l'assistència de més de 200 artistes internacionals a l'auditori Bruno Walter de la Biblioteca Pública de Manhattan.

En aquests tres anys de trajectòria del festival a Mallorca i a Nova York, l'Infest ha premiat figures rellevants del cinema com Claudia Cardinale, Ventura Pons, Carmen Maura, Macarena Gómez i Ornela Muti. El Mallorca Infest és un projecte cultural pensat per donar a conèixer noves fórmules artístiques a l'àmbit del cinema, així com impulsar el cinema independent i d'autor de les Balears cap a la resta del món. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF