Ara Malikian torna als inicis i captiva el públic

La família reial al complet va assistir al concert del violinista d'origen armeni

En un concert de dues hores i mitja, el gran violinista Ara Malikian va ser capaç de captivar tot el públic. Una actuació de fusió eclèctica, acompanyat per la banda amb la qual porta quasi dos anys de gira amb l'espectacle 'The incredible world tour of violin'. Dos violins més, una viola, un contrabaix, una bateria, una guitarra i una percussió hindú varen interpretar tant temes clàssics del rock, músiques del món, com partitures de Bach i Paganini, a més de temes de Malikian mateix. Entre les dues mil persones de públic hi havia la família reial al complet, els reis, les seves filles, la reina Sofia i la infanta Elena.

Al principi de l'actuació, Malikian es va mostrar "molt feliç de tornar" a les illes, i es va referir a un públic "encantador i sempre acollidor". L'espectacle, que té com a eix vertebrador la història del seu violí, començà amb una peça en què va interpretar tres partitures, "Voodoo Child", de Jimmy Hendrix, el "Requiem", de Mozart, i una composició seva, que va dedicar al seu avi, que es va salvar del genocidi armeni, amb un violí com a salvaguarda, tot i no saber tocar l'instrument.

Entre anècdotes de la seva biografia personal, marcada per la guerra civil libanesa, una educació estricta i clàssica de son pare i una germana aficionada al rock, el repertori va combinar adaptacions de temes de David Bowie o Led Zeppelin, el vals dedicat al seu fill Kairo i peces de compositors clàssics, com Mozart i Bach, amb els quals va posar el punt final de l'actuació.

A més de virtuosisme musical i sentit de l'humor, Malikian va mostrar el seu caire més humà i va  dedicar unes paraules als seixanta milions de refugiats que també haurien de comptar amb un violí com a via de salvació. En la darrera interpretació va baixar de l'escenari i es va moure entre el públic i les seves pantalles. Malikian va fer vibrar tot Port Adriano en una actuació que quedarà registrada en la memòria dels assistents, i en la dels seus dispositius.