Cultura 24/06/2013

Aquest dilluns, un ARA especial Jordi Savall

Avui, dia de Sant Joan, celebrem el 25è aniversari de la Capella Reial recuperada pel músic català, guanyador del Sonning Music Prize 2012

Ara
1 min
Jordi Savall / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'ARA dedica el diari d'aquest dilluns, festa de Sant Joan, al músic Jordi Savall i a la Capella Reial de Catalunya, en el seu 25 aniversari. Guanyador del Sonning Music Prize 2012, considerat el Nobel de la música, Savall s'ha convertit en el gran referent internacional de la música antiga.

L'edició impresa d'aquest ARA especial inclou, tot al llarg de les seves pàgines, l'opinió de personalitats d'arreu sobre l'intèrpret de viola de gamba i sobre la seva tasca artística de recuperació de la música antiga.

Un extens reportatge explica tant la trajectòria contemporània de la Capella Reial com la històrica, estroncada el 1714, després d'una llarga i brillant existència durant l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Un repàs de la discografia savalliana, els projectes actuals i futurs del mestre, la seva inesgotable creativitat, el record de la seva companya i cantant Montserrat Figueras, morta el 2011, i el suport als músics joves també són abordats a les pàgines d'aquest ARA especial.

I, a la web, a més a més us oferim un recull de deu de les peces més representatives de la Capella Reial, perquè les escolteu.

stats