Aproven el Pla de Cultura del Govern amb 235 mesures a realitzar fins el 2027

Es presentarà, amb tots els detalls, d'aquí a dues setmanes

El Pla de Cultura 2017/2027 té ja la llum verda del Consell de Govern. El document, que recull 235 mesures culturals que es desenvolupen o s'han de desenvolupar fins a l'any 2027, es descobrirà per complet d'aquí a dues setmanes quan es faci la presentació oficial.

De moment, ja se sap que les actuacions es repartiran en 145 mesures de cultura general, 90 referents a patrimoni, 40 per al foment del llibre i la lectura i 35 dedicada a la inclusió social.

El Pla de Cultura és un document que traça les línies que hauran de seguir les polítiques culturals dels anys vinents i identifica les línies d'actuació d'acord amb una planificació estratègica. Es va iniciar l'any 2017 i, des de llavors, s'han anat presentant les actuacions de forma periòdica. El document ha incorporat les propostes que les diferents administracions, agents culturals, socials i ciutadans han anat fent.

El pla preveu també un treball de cooperació amb altres administracions i l'elaboració de plans específics, programes i activitats a curt, mitjà i llarg termini. De cara al 2027 hi ha una proposta de deu objectius que ja haurien d'estar assolits i que es donaran a conèixer d'aquí a uns dies.

El document fa incís en treballar el patrimoni autonòmic -reconegut per la UNESCO-, el patrimoni i l'educació i el patrimoni i el turisme. A més, preveu d'actuacions específiques en arquitectura, documentals, arqueologia, béns immaterials, artístics, culturals, etnològics, bibliogràfic, industrial, de recerca i de les professions del patrimoni.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF