Publicitat
Publicitat

LITERATURA

Antonio Muñoz Molina guanya el Príncep d'Astúries de les lletres

El guardó torna a mans d'un escriptor espanyol després de 13 anys de premiar escriptors de fora de l'Estat, com Philip Roth o Leonard Cohen

Antonio Muñoz Molina (Úbeda, Jaén, 1956) ha sigut guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les lletres aquest dimecres. El premi recaurà en un autor espanyol després de 13 anys d'estar en mans d'escriptors com el novel·lista nord-americà Philip Roth (2012), el poeta i cantant canadenc Leonard Cohen (2011), l'escriptor libanès Amin Maalouf (2010), el narrador i poeta albanès Ismail Kadaré (2009 ) o l'escriptora canadenca Margaret Atwood (2008).

L'acadèmic que ocupa el seient U a la RAE− , novel·lista, articulista al diari 'El País' i assagista és autor d'obres com 'Todo lo que era sólido', 'Plenilunio', 'Sefarad' i 'La noche de los tiempos'. El 1987 va guanyar el Premi de la Crítica i el Premio Nacional de Narrativa per 'El invierno en Lisboa', i el 1991, el Planeta per 'El jinete polaco', novel·la que li valdria de nou el Premio Nacional el 1992.

El veredicte del premi Príncep d'Astúries de les lletres farà públic aquest migdia a Oviedo la seva decisió, que han valorat entre divuit candidatures procedents d'onze països . Els premis Príncep d'Astúries estan dotats, cadascun , amb una escultura de Joan Miró i 50.000 euros.

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF