Cultura 20/05/2011

Antonio Banderas: "El Pedro volia domesticar-me"

J.l.
2 min
Antonio Banderas: "El Pedro volia domesticar-me"

Canes.Antonio Banderas no havia treballat amb Almodóvar des d' Átame! (1990) i no sembla haver-se pres el rodatge de La piel que habito amb gaire serenitat. "Em va fer recordar com eren els anys 80", va dir Banderas ahir a Canes. Mentre Almodóvar l'aixecava en braços a la catifa vermella, amunt i avall els rumors deien que durant el rodatge la cosa no va anar tan bé. Ara Banderas manté el somriure de galant de Hollywood, però de tant en tant la deixa caure. "No hi va haver cap moment de ruptura, però en alguns assumptes no ens vam acabar d'entendre -va etzibar l'actor-. Dos mesos abans del rodatge, em va trucar perquè comencés els assajos immediatament. No s'ha vist mai que un actor i un director comencin a assajar amb tant de marge! Però la seva intenció no era que passéssim text. El que el Pedro volia era domesticar-me".

Marisa Paredes, que ha treballat sota les ordres del director manxec en un bon reguitzell de pel·lícules, també té la seva versió sobre el rodatge de la pel·lícula. "No va ser gens divertit -va dir l'actriu fent broma-. En realitat, es pot dir que va ser terrible". Encara que davant de les càmeres sembla dòcil com una ovelleta, Pedro Almodóvar té fama de moure's pel plató amb mà de ferro. "No és que sigui un cineasta dur -va continuar Paredes-. Dur és algú que et demana coses impossibles. El Pedro simplement és exigent".

La tercera de la llista és Elena Anaya, que s'estrena amb el director de Mujeres al borde de un ataque de nervios a La piel que habito -la ja assídua Penélope Cruz no podia en aquesta ocasió-. Potser per la novetat, Anaya va ser la més discreta dels tres actors, tot i que a la pantalla treu de dins un monstre de la interpretació. Fa poc, Marisa Paredes la va agafar per banda i li va dir: "Filla meva, amb això se t'obriran les portes del cel; pots estar-ne segura". I mentre Banderas agafava la seva companya de càsting i deia que n'és molt fan, Pedro Almodóvar va concloure: "No us la perdeu, que és una actriu excepcional!"

stats