Antonio Banderas: "La situació de Catalunya, de vegades, sembla una pel·lícula de Berlanga"

L'actor reivindica a Sant Sebastià la Constitució del 78 com una "obra d'art espanyola"

Antonio Banderas a Sant Sebastià / EFE

Si fa un parell d'anys Fernando Trueba es va espolsar les connotacions nacionals del Premio Nacional de cinematografia en rebre el guardó assegurant que ell "no s'havia sentit mai espanyol, ni tan sols cinc minuts", aquest dissabte Antonio Banderas ha fet exactament el contrari.

L'actor malagueny, que ha recollit a Sant Sebastià el Premio Nacional d'aquest any, ha fet una reivindicació en clau nacional del guardó. "És la paraula 'nacional' la que fa gran aquest premi, la que fa que sigui contundent i seriós", ha afirmat Banderas. "Segueixo creient en aquest projecte anomenat Espanya, tot i que de vegades no me'n senti orgullós", ha afegit. Del que sí que se'n sentia orgullós l'actor era de la Constitució del 78. "En la Transició es van fer les coses molt bé i es va acabar amb una obra d'art que va ser la Constitució".

Preguntat per la situació de Catalunya, el flamant Premio Nacional ha opinat que "de vegades sembla una pel·lícula de Berlanga" i ha comentat que "votar és important, però hi ha més coses, també cal respectar l'estat de dret". "Algú podria plantejar votar l'eliminació d'altres races i dir-ne democràcia, però no ho seria", rematava l'actor.

El ministre Íñigo Méndez no s'ha estalviat elogis en clau patriòtica per a l'actor: "Banderas deixarà als joves el missatge d'un lluitador agraït que no va deixar mai d'estimar el seu país ni va oblidar que el lloc on va néixer mereix tot l'amor del món".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF