Publicitat
Publicitat

Antoni Parera Fons rep el premi Nacional de música

El compositor mallorquí va assistir a la cerimònia d'entrega del guardó celebrada a Conca

El mallorquí Antoni Parera Fons va rebre ahir el premi Nacional de música en la modalitat de composició. El compositor va assistir a Conca a una cerimònia d'entrega presidida pel rei Felip VI i en la qual el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports no va convidar cap representant dels governs autonòmics dels quals procedien els premiats.

Un piano, un llapis i una goma, així compon Antoni Parera Fons

Parera Fons, però, hi va estar acompanyat de la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes, Fanny Tur. La presència de Tur a l'acte va ser possible gràcies a la convidada del compositor.

El ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, va ser l'encarregat de donar el premi. En el discurs, Méndez de Vigo va destacar que els més de 250 títols registrats per Parera Fons i la seva llarga trajectòria, en la qual ha compost sobre textos d'autors com Jaime Gil de Biedma, Manuel Vázquez Montalbán i Pedro Salinas, i per a grans intèrprets de la categoria de Montserrat Caballé, Josep Carreras i María Dolores Pradera.

Méndez de Vigo també ha remarcat la passió del compositor manacorí que viu per i per a la música amb la il·lusió del primer dia, com posa de testimoni la seva recent aportació a l’òpera contemporània amb l’estrena de María Moliner i els cicles de cançons interpretats per les més rellevants veus internacionals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF