MÚSICA

El compositor Antoni Parera Fons i el pianista Joaquín Achúcarro, en el desè concert de temporada de la Simfònica

L'actuació és aquest dijous, 22 de febrer, a l'Auditòrium de Palma i el 23 de febrer a l'Auditori de Manacor 

El desè concert de temporada de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears inclourà les composicions d'Antoni Parera Fons i la interpretació de la seva obra 'Obertura per un bon dia'. A més, el concert inclourà la presència del prestigiós pianista Joaquín Achúcarro, que interpretarà el 'Concert per a piano número 4' de L.V. Beethoven. La direcció serà a càrrec de Guillermo García Calvo aquest dijous, 22 de febrer, a l'Auditòrium de Palma i el 23 de febrer a l'Auditori de Manacor a les 20 h.

L'actuació s'iniciarà amb l'obra 'Obertura per a un bon dia' d' Antoni Parera Fons. El compositor mallorquí és un dels més importants productors discogràfics, guardonat amb el premi Nacional de música 2016. Aquest acte s'emmarca dins del festival Illes Sonores, ja que engloba obres de grans compositors de l'actualitat.

El pianista  Joaquín Achúcarro manté una activitat ininterrompuda que l'ha fet viatjar per 61 països, on ha oferit recitals i ha tocat com a solista amb més de 200 orquestres, incloent-hi la Filharmònica de Berlín, Nova York, Londres, Los Angeles, Yomiuri, Tòquio, Chicago, Sidney, La Scala de Milà, Sta. Cecília de Roma, la National de France, la RIAS Berlín, la BBC, etc., al costat de més de 400 directors, inclosos Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Sir Colin Davis, Zubin Mehta, Sir Yehudi Menuhin, Seiji Ozawa i Sir Simon Rattle.

Entre moltes de les seves medalles i reconeixements d'Achúcarro, hi destaquen artista per la pau de la Unesco, la Gran Creu del Mèrit Civil, el premi Nacional de música, la Medalla d'Or de les Belles Arts, fill predilecte de la vila de Bilbao i la Medalla d'Or del Palau de València.

Per finalitzar el concert, la Simfònica interpretarà el 'Quartet per a Orquestra Op. 25' de J. Brahms/A. Schönberg. Serà la cirereta d'un concert dirigit per Guillermo García Calvo, un dels directors d'orquestra espanyols més destacats de l'actualitat. Des de la temporada 2017-2018 és director general musical del Theater Chemnitz (Alemanya) i director titular de la Robert-Schumann-Philharmonie.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF