Publicitat
Publicitat

Animal Religion, Los Galindos i Joan Català, premis Zirkòlika de circ

També s'han endut premi l'escola Rogelio Rivel, el pallasso Leandre, Fet a Mà i Xavier Erra

Els IV Premis de Circ Zirkòlika s'han lliurat aquest dimarts durant la gala Nit de Circ que s'ha celebrat a la Carpa del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona.

La companyia Los Galindos ha obtingut el premi al millor espectacle de circ de carpa pel muntatge que presenten en una iurta. D'altra banda, la companyia Fet a Mà ha guanyat el premi al millor espectacle de circ de sala per 'Cru'. El premi al millor espectacle de circ de carrer ha recaigut en l'artista Joan Català, per l'espectacle 'Pelat', un muntatge que elimina les fronteres entre dansa, circ, teatre i neix de l'observació del treball artesanal i de l'estudi del cos.

L'Escola de Circ Rogelio Rivel ha obtingut el premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ. Creada l'any 1999, actualment l'escola és un projecte consolidat i reconegut a nivell europeu com a escola preparatòria i professional de formació en les arts del circ.

La companyia Marcel et ses Drôles de Femmes ha guanyat el premi al millor número de circ per un número de quadre coreà i Animal Religion (Quim Girón i Niklas Blomberg) han guanyat el premi a la millor companyia novell per 'Indomador', un espectacle que ens connecta amb la nostra animalitat més profunda. El jurat també ha volgut tenir una menció especial per a l'artista Joel Martí, de Circo Afilado, i li ha concedit un accèssit en la categoria de millor artista novell.

Proyecto Otradnoie ha obtingut el premi a la millor música original per 'Otradnoie1', un espectacle que experimenta amb la música i que té el ritme d'un pols que s'accelera. El pallasso Leandre ha aconseguit el premi a la millor posada en escena per 'Rien à dire', el seu nou espectacle de sala que presenta a un ritme frenètic, amb fantasmes als armaris, amb mitjons voladors, pluges de paraigües i miralls juganers.

Xavier Erra ha guanyat el premi al millor director per 'L'art de volar' (Combinat 47 de l'Ateneu Popular de 9Barris), un espectacle on els números de circ i el cinema es fusionaven.

En total hi havia 31 projectes que aspiraven a un dels 10 premis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF