Publicitat
Publicitat

Cinema

Animac explorarà l'animació híbrida

La 18a edició de la mostra vol "celebrar la presència de l’animació en l’art i l’entreteniment audiovisual”

Animac arriba a la seva majoria d’edat: la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya celebrarà la seva 18a edició del 20 al 23 de febrer a Lleida. Animac 2014 explorarà un tema rector que infectarà tota la programació: l’animació híbrida i els seus múltiples formats. "Avui dia, l’animació impregna tot tipus de formats, hi ha una hibridació tècnica en moltíssimes plataformes, i no és només una hibridació tècnica, sinó també de llenguatges –assegura Carolina López, directora de la mostra–. Volem celebrar la presència de l’animació en l’art i l’entreteniment audiovisual".

Animac ha rebut més de 400 pel·lícules d’arreu del món en convocatòria oberta, superant les xifres de l’edició passada. El programa n'inclourà una selecció, juntament amb altres obres convidades. Sessions monogràfiques com les dedicades al tema híbrid, al convidat especial –encara per desvelar– o a l’animació independent polonesa completaran un programa de films recents i històrics.

Un altre dels plats forts del festival serà la conferència dels creadors de la sèrie de televisió 'El asombroso mundo de Gumball', Ben Bocquelet i Mic Graves, que revelaran els secrets que hi ha darrere la creació d’aquesta premiada sèrie, que combina dibuix i personatges en 2D, 3D i fons reals.

Àngel Ros, l'alcalde de la ciutat, ha destacat la consolidació del festival, "un certamen de referència arreu que ha posat en valor l'animació no només com a art, sinó com a part d'una indústria important per al nostre país".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF