MÚSICA

Àngels Gonyalons: "Per mi l'èxit és tenir les meves tomatigueres en pau"

L'actriu i l'Orquestra Simfònica repassaran la història del musical en la inauguració de la Fira B!, el dimecres 20 de setembre al teatre Principal de Palma

L'actriu Àngels Gonyalons aquest dijous a Palma. / CLARA MARGAIS

Àngels Gonyalons i l' Orquestra Simfònica de les Illes Balears inauguraran el dimecres 20 de setembre la Fira B! al teatre Principal de Palma. Ho faran amb 'Un viatge per la història del musical', interpretant grans clàssics del gènere com Gershwin i Lloyd Webber.

L'actriu i cantant ja és a Palma realitzant assajos amb la Simfònica, en un projecte el guió del qual és d'ella mateixa. "Serà un concert espectacle, perquè jo el que realment som és actriu i faré d'intèrpret, parlaré amb el públic, interactuaré. M'agradaria que fos com una trobada entre amics, que la gent s'ho passàs bé i que tot fos molt proper". Gonyalons farà un recorregut per diferents personatges, "temes més divertits, altres de dramàtics, canalles i un tema preciós de Charles Aznavour que em reserv per al final amb piano sol".

Totes les cançons seran cantades en català. Les lletres són adaptacions d'Albert Mas-Griera. Basat en les partitures del mestre Jordi Doncos, el director de l'Orquestra, Pablo Mielgo, n'ha fet els arranjaments per a la Simfònica.

Àngels Gonyalons no havia actuat mai abans amb una simfònica: "Estic molt emocionada, em gir al darrere i hi tenc 78 músics. Em creuré que són per a mi i jo per a ells", somriu la cantant. Per a la Simfònica també és un projecte engrescador. Alguns membres de l'Orquestra faran alguna incursió trencant amb els convencionalismes que el públic pot preveure d'una simfònica. "Intentam trobar l'equilibri pretensiós i exigent", relata l'actriu establerta a Menorca. 

Èxit

Amb una llarga i consolidada trajectòria, Gonyalons ha escollit viure en una casa de pagès de Menorca i sortir a fora per treballar. "Per mi l 'èxit és tenir les meves tomatigueres en pau, no pas tenir gent pel carrer que t'encalça. A més, ho puc dir jo perquè he estat molt popular a Catalunya, no podia fer una passa sense que m'aturàs algú. He estat una dona atractiva, una dona consentida, perquè em deixava la pell dalt de l'escenari. Però en un moment de la meva vida vaig decidir triar i caminar cap a una cosa en la qual lluit cada dia", relata l'actriu. 

De moment, la confluència entre Simfònica i Gonyalons serà en un únic concert: el dimecres 20 de setembre a partir de les 20 hores a la sala Gran del teatre Principal de Palma, en l'acte que donarà el tret de sortida a la Fira B! amb el títol ' Un viatge per la història del musical'. "M'encantaria poder repartir-lo en altres ocasions", conclou l'actriu. 

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF