EL LLEGAT DE LA DIVA DEL SOUL
Cultura 01/11/2011

Amy Winehouse tindrà un àlbum pòstum amb temes inèdits

Abans de Nadal, els fans d'Amy Winehouse tindran material nou de l'artista: Lioness: hidden treasures reuneix dotze cançons inèdites, esgarrapades durant la breu carrera d'aquesta gran cantant.

Ricard Martín
2 min
Amy Winehouse

Barcelona.Caldrà veure fins on voldrà -o podrà- esprémer la indústria discogràfica el breu llegat musical de l'última gran diva del soul. Però de moment ja s'ha anunciat el primer disc pòstum d'Amy Winehouse. Lioness: hidden treasures [Lleona: tresors amagats] sortirà a la venda el 5 de desembre. Una lliura de la venda de cada disc, segons el diari britànic The Sun, anirà destinada a l'Amy Winehouse Foundation, creada pel seu pare després de la mort de l'artista i dedicada a ajudar joves que afronten problemes amb les drogues i l'alcohol.

L'àlbum, que constarà de dotze cançons inèdites, inclou, segons el tabloide, una cançó que Winehouse va gravar sota els efectes de l'heroïna. I també una altra de dedicada a la turmentada relació que va mantenir amb el seu exmarit, Blake Fielder-Civil. Els responsables de reunir les peces d'aquest tercer treball han sigut Salaam Remi i Mark Ronson, productors dels dos discos de l'artista.

Versions i cançons antigues

Es tracta de retalls que l'artista va anar reunint entre el seu primer disc, Frank (2003), i el segon i últim, Back to black (2007) -aquest últim, la bomba que la va catapultar a la fama mundial-, no hi ha cap cançó que s'hagi enregistrat després de l'any 2008. Si hi ha un calaix amb material destinat a un tercer disc en vida de Winehouse, és més que probable que surti a la llum en un proper lliurament. El tema més nou de tots és Body & soul, una cançó que Winehouse va gravar amb el crooner Tony Benett el març d'aquest any. La resta són cançons sobretot de l'època de Frank i versions.

Tot i aquest caràcter de miscel·lània, la família de l'artista i els productors coincideixen a dir que aquest "és un bon llegat musical". El productor Salaam Remi va més enllà i vaticina que la cantant "ha reunit un cos de treball que inspirarà tota una generació que encara no ha nascut".

Amy Winehouse, de 27 anys, va morir el 27 de juliol al seu pis de Camden, a Londres, d'una intoxicació etílica. Guanyadora de cinc Grammys, amb Back to black va encapçalar i motivar el revival de soul clàssic arreu del món.

stats