Algaida tanca l'Any Llull després de 50 actes destacant la seva figura

La batlessa valora l'activitat cultural del municipi i la defensa de la llengua

L’església de Randa va acollir dissabte l’acte de cloenda de l’ Any Llull a Randa, Pina i Algaida. I ho va fer després d'organitzar 50 actes al llarg de tot l'any en què s'ha destacat la figura de Ramon Llull. Han estat dotze mesos en què s'ha reivindicat la identitat com a poble "culturalment actiu" i la defensa "de la nostra cultura i de la nostra llengua", en paraules de la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, qui encapçalà la comitiva d’autoritats en un acte al qual també assistí el vicepresident i conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; la directora general de Relacions amb el Parlament, Beatriu Gamundí; la comissària autonòmica per a l’Any Llull, Maria Isabel Ripoll, i regidors i regidores de l’Ajuntament d’Algaida.

La regidora de Cultura, Margalida Garcies, va destacar que, un any després i amb més de 50 actes i activitats al darrere, l’Any Llull a Algaida ha assolit els objectius amb els quals va néixer: "Apropar la figura de Ramon Llull a totes les capes socials, posar en valor la muntanya de Randa, lloc màgic, on Déu il·luminà la ment de Llull, i universalitzar Algaida, municipi amb un gran patrimoni cultural, paisatgístic, gastronòmic, amb una identitat pròpia i valors ben arrelats".

Tant Mulet com Garcies destacaren, davant de tot, la feina feta en grup per part de la Comissió de l’Any Llull, que "queda com un precedent de participació ciutadana". Aquesta comissió està integrada per la delegació de l’OCB a Algaida, el 'Noticiari Es Saig' i 'Es Saig Digital', Titoieta Ràdio, CEIP Pare B. Pou i l’AMPA, l’IES Llucmajor, la Biblioteca d’Algaida, el Casal de Joves i Algaida Jove, l’Associació d’Artesans, l’Associació Cultura Gastronòmica, l’Associació de la Banda de Música, l’Orfeó Castellitx, la Confraria Ramon Llull de Randa, Trotadors d’Algaida, l’associació Puig de Randa, Biel Vidal Busquets, com a batle de Randa, i els tres partits polítics amb representació municipal. Així mateix, destacaren la tasca feta per Bartomeu Salas i Pere Fullana en la coordinació de l’Any Llull.

Després dels parlaments es va mostrar un vídeo amb imatges dels més de 50 actes i activitats celebrats durant aquest Any Llull a Randa, Pina i Algaida. Posteriorment, es va dur a terme el concert de cloenda amb l’ Orfeó de Castellitx, Quinta Justa-Coral de Sóller i Conjunt Instrumental.

Cal destacar que es va estrenar la interpretació del 'Llibre d’Amic e Amat', de Bernat Gerard Quetglas Torelló, que va ser guardonat amb la Rosa d’Or de la Pau al II Premi Musical en la categoria de composicions per a coral dels premis Castellitx 2016.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF