Publicitat
Publicitat

Alfred Bosch i Belén Esteban: dos minuts d'amistat per l'efecte Sant Jordi

L'escriptor i diputat d'ERC al Congrés li ha regalat el seu llibre 'Como amigos' a la 'princesa del pueblo' quan han coincidit en una taula de signatures

Ha estat breu però intens. Quan el diputat i escriptor d'ERC Alfred Bosch s'ha presentat a la parada de 'El Corte Inglés' al Portal de l'Àngel per complir, disciplinadament, amb el ritual de la signatura de llibres, s'ha trobat que la seva cadira estava situada entre la de Belén Esteban i la de Dani 'El Rojo' –un exatracador rehabilitat que novel·la les seves vivències dels perillosos anys 80. No hauria estat cap problema si no hi hagués hagut una circumstància que dificultava físicament l'èxit de l'operació: Esteban és, per la gràcia de Telecinco, la 'princesa del pueblo', i això es tradueix en un eixam de fans de la seva causa que col·lapsaven la zona.

L'inconvenient logístic ha estat detectat ràpidament pels organitzadors, que ràpidament han buscat a Bosch una altra posició més relaxada, a l'altra punta de la taula. Abans de desplaçar-s'hi, però, ha volgut portar a la pràctica el que predica al seu llibre, 'Como amigos. La independencia de Cataluña interesa a los españoles', un text escrit en castellà amb la intenció de fer entendre a l'altra banda del riu Sénia que el procés és inevitable i que és millor per a tothom fer-ho de bon rotllo. Així és que, sense dubtar-ho, ha agafat un exemplar del seu llibre i l'ha regalat a la 'princesa del pueblo'. Ha acompanyat el gest amb una petita explicació en què li ha assegurat que els catalans volen la independència, però que la volen "com a amics" i "amb abraçades".

Esteban, educada, ha contestat "muchas gracias" al diputat i ha agafat el llibre –moment que recull la imatge–. L'exemplar ha passat immediatament a mans del representant, que l'ha desat amb altres obsequis rebuts per la 'princesa', com ara uns punts de llibre fets de ganxet.

Ella ha puntualitzat que no li interessa la independència, que "no té sentit" per què "Catalunya forma part d'Espanya i junts som millors". I ha continuat atenent 'su querido público', entre els quals hi havia mares que li acostaven les criatures, una noia que li ha demanat que posés "Arriba Esteban" i "Arriba el Carmelo" –suposem que es referia al barri– a l'autògraf i una senyora que, com que li faltaven tres euros per comprar el llibre, s'ha firat una llibreta perquè la diva l'hi signés, que, pel cas és el mateix.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes