Alcúdia serà l'escenari del primer festival de circ de les Illes

Neix Circaire, que inclou una vintena d'espectacles que es podran veure durant aquest cap de setmana a les sales i també al carrer

Les arts del circ rebran a la fi el seu reconeixement. Neix Circaire, un festival dedicat exclusivament a aquesta disciplina artística que s'estrena aquest cap de setmana a Alcúdia amb una programació que inclou més d'una vintena de propostes escèniques contemporànies i originals.

Es tracta d'una iniciativa organitzada per les companyies Circ Bover, Res de Res, En Blanc i l'Ajuntament d'Alcúdia que arrenca aquest divendres amb la clara voluntat de donar visibilitat al circ i els seus artistes i ajudar a reconduir la rellevància que està adoptant el circ a escala estatal. "Agafa llenguatges molt interessants i Mallorca no podia quedar enrere. Volem ser un aparador de cap on va el circ modern", ha explicat aquest dimecres el director del Circ Bover, Tià Jordà, que des d'ara és el codirector de Circaire.

El sus del festival serà divendres a les 20 hores al vestíbul de l'Auditori d'Alcúdia. A partir d'aquí, més d'una vintena de companyies procedents de Mallorca, Catalunya, Euskadi i Extremadura mostraran els seus muntatges per les sales i els carrers de la ciutat. Serà una bona oportunitat per veure espectacles mai vistos a l'illa i dirigits a tots els públics.

Els més petits tindran l'oportunitat de provar les seves capacitats circaires a través del Circ a les Golfes, on professionals del circ impartiran tallers on posar-se a prova amb el trapezi, el monocicle o les anelles. Les Sessions golfes oferiran concerts i petits espectacles per tancar amb bon sabor de boca les nits de divendres i dissabte. I amb l'objectiu de promocionar artistes emergents de les Illes, una desena de números competiran en la III Mostra Competitiva de Circ, on un jurat seleccionarà els tres finalistes, que guanyaran poder participar en les fires i festivals agermanats amb el festival Circaire.

Des de l'Ajuntament d'Alcúdia, el regidor de Cultura, Pere Malondra, va manifestar satisfacció per acollir aquest festival, que "permetrà allargar la temporada turística". També el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Josep Ramon Cerdà, va celebrar el naixement de propostes que permetin als artistes illencs tenir més projecció.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF