Publicitat
Publicitat

Sant Jordi

Entitats culturals denuncien que l'Ajuntament de Badalona les discrimina per Sant Jordi

S'inicia una polèmica amb el govern municipal del PP per la ubicació dels estands de la fira de la diada

La diada de Sant Jordi a Badalona es preveu polèmica per la distribució que ha fet l'Ajuntament dels estands de la fira de la diada. Les parades de roses, llibres i comerços ocuparan el carrer que travessa el centre de la ciutat (carrer Francesc Layret), mentre que entitats culturals i associacions es concentraran a un dels extrems de la plaça Pompeu Fabra, lluny de l'activitat comercial. Les entitats han qualificat de "senyal de menyspreu" per part de l'Ajuntament aquesta nova ubicació.

Òmnium Cultural, el Casal Antoni Sala i Pont, la Comissió de Festes, l'Associació de Veïns del Centre, Aspanin, Castellers de Badalona, Diables de Badalona o el Círcol són algunes de les entitats que han criticat que aquesta fragmentació és discriminatòria i reclamen una diada "participativa i cultural". Òmnium, a més, assegura que mantindrà el seu programa d'activitats al mateix emplaçament d'anys anteriors i ha fet una crida a la ciutadania a apropar-se a l'estand de l'entitat per mostrar el seu suport i omplir el carrer d'activitats.

L'Ajuntament de Badalona al·lega que any rere any han augmentat el nombre de peticions per la fira de Sant Jordi i assegura que el criteri que s'ha seguit és el mantenir a Francesc Layret els estands més estretament vinculats a Sant Jordi, com ara roses i llibres.

21D
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF