L'Ajuntament de Palma presenta la web 'Palma Creativa' i avança les activitats dels espais culturals

Antoni Socias, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Sergio Prego, Lali Ayguadé i Joana Gomila o Emily Barker dins la programació cultural per al 2019 de l'Ajuntament

L’àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dijous el nou segell de la regidoria que vol aglutinar els diferents projectes culturals que es desenvolupin a Ciutat. A més, ha avançat alguns dels noms que formaran part de les programacions del Casal Solleric i dels teatres municipals.

El nou segell, Palma Creativa, es materialitza en una web, un mapa, una nova imatge i uns vídeos que resumeixen el concepte. “Mostram la creativitat que existeix a Palma alhora que convidam la resta de les institucions i les iniciatives culturals a sumar-se a aquesta iniciativa”, ha afirmat la coordinadora general de Cultura, Francisca Niell. El mapa, en versió digital i en paper, conté itineraris culturals que posen en relació els diferents espais de Palma i la web inclou un plànol amb els diferents punts d’interès geolocalitzats.

“Tenim una ciutat creativa i vibrant i ara incorporam un segell propi i un nou contenidor que aglutina els diferents projectes i iniciatives culturals de Palma”, ha explicat el regidor de Cultura, Llorenç Carrió. 

Casal Solleric i Casal Balaguer

El Casal Solleric manté el “compromís amb la recuperació de la memòria històrica”, segons Carrió, amb una exposició de la parella formada per Rogelio López Cuenca i Elo Vega, que s’inaugurarà al gener. La mostra incorporarà una activitat en viu que faran els artistes a Palma “per treballar i desactivar espais 'in situ”, ha explicat el director general d’Arts Visuals i Programes Públics, Sebastià Mascaró.

També es treballarà la memòria de Palma amb un treball de recuperació i investigació de la cultura pròpia, en aquesta ocasió dels anys 80 i 90, a través de la mostra 'Vida i color. Palma a través dels ulls d’Antoni Socias'. Una altra de les propostes que es podrà veure és una col·lectiva d’artistes de les Balears i de la Xina que es farà en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Baleàrics. Per últim, Sergio Prego tancarà el programa 'Box 27' i es tornarà a obrir una nova convocatòria, la tercera, per a artistes i comissaris.

Can Balaguer acollirà durant el primer semestre de l’any la mostra 'Sa Galera, més de 4.000 anys d’història', que s’inaugurarà la setmana que ve.

Teatres municipals

La programació per al 2019 als teatres municipals mantindrà el format de temporada iniciat el passat setembre, amb una programació que comença el setembre i acaba el juliol amb agendes que es donen a conèixer de manera trimestral.

Als teatres es mantindran els cicles encetats el 2018: Escena, 100% i Palma Folk. La primera es centra en el teatre i inclou propostes com 'Madame Marie' o 'Crotch'; la segona, en les propostes de música locals, que durant el primer semestre del 2019 comptarà amb Petit, Minimal Tempo o Salvatge Cor, entre d’altres. Per últim, Palma Folk comptarà amb les actuacions d’Aleix Tobias amb Carles Dènia, Davide Salvado o Vox Bigerri.

Les cites de primavera, Palma Dansa i Palma de Primavera es mantenen i es faran els mesos d'abril i maig i inclouran l'espectacle de dansa de Lali Ayguadé i Joana Gomila, 'Sa Mateixa', el 28 d’abril al Xesc Forteza, i l’actuació d’Emily Barker al Palma de Primavera.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF