Us proposem diferents plans per al cap de setmana

Tetare, música, dansa i molt més a l'agenda cultural de l'ARA Balears 

AKIKO EBI i CHRISTOPHE COIN

Pianino

La pianista Akiko Ebi i el violoncel·lista Christophe Coin oferiran un concert conjunt dissabte en el marc del Pianino 2019. Akiko Ebi ha actuat pràcticament a tots els països del món tant com a solista com amb conjunts de música de cambra. Ha gravat tots els estudis, nocturns, preludis i impromptus de Chopin, així com també el seu primer concert. La intèrpret japonesa es va formar a la Universitat de Belles Arts de Tokyo i després al Conservatori de París. Christophe Coin és un violoncel·lista, violagambista i director d’orquestra francès famós en el camp de la interpretació historicista. És el violoncel·lista del quartet Mosaïques i el director de l´Ensemble Baroque de Limoges.
Museu Chopin i George Sand (plaça de la Cartoixa, 9. Valldemossa). Dissabte 8 a les 20.30 h. 25€.

‘Un, dos, tres el musical’

Amics del Ball de Binissalem

El Trui Teatre acull aquest dissabte Un, dos, tres el musical, un espectacle creat per la companyia Amics del Ball de Binissalem que evocarà l’històric programa televisiu. Es tracta d’un muntatge dirigit a tots els públics, on hi haurà ball, música, somriures i emocions.
Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 8 a les 19 h. Adults, 14 € i infants fins a sis anys, 9 €.

‘Biografies’

La Lluna en Vers

Biografies és un projecte teatral comunitari que permet un encontre amb dones majors de 70 anys, totes elles veïnes del poble o la ciutat on es desenvolupa l’acció, en aquest cas Inca i Campanet. Juntes, s’endinsen en un procés de creació col·lectiva i pugen a l’escenari les seves quotidianitats, plors i alegries per reflexionar sobre l’amor, la mort, els desitjos, els somnis, la infància i la memòria. Aquest esdeveniment forma part de la programació de La Lluna en Vers, el festival d’estiu organitzat per la Fundació Mallorca Literària.
Ermita de Sant Miquel (Campanet). Dissabte 8 a les 19 h. Gratuït.

‘La classe’

Sergio Baos

La classe és una obra a cavall entre el teatre contemporani anglès i la tragèdia grega que planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre que l’obra acompanya al llarg de tota la seva vida. Es tracta d’una peça que parla de molts de temes, tots ells presents a les vides de tothom. Parla de l’amistat entre dos homes, envoltada de secrets comuns. També parla de la maduresa personal, de les decisions que s’han de prendre a mesura que es creix i com aquestes decisions van modelant la vida. L’obra és una coproducció del teatre Principal de Palma amb Sergio Baos.
Auditori de Santa Margalida (Pla de l’Abeurador). Dissabte 8 a les 21 h. 5 €.

‘Transbord’

Malvasia Produccions

Transbord és un ampli recorregut per la identitat de gènere, una qüestió que passa de ser individual a convertir-se en un dels grans reptes de les societats occidentals. La transició de gènere d’un jove esdevé un gran laberint personal, social i també burocràtic. Lluny de ser un al·legat a favor de les llibertats personals, és una obra essencialment vitalista, un espectacle a favor de la joia de viure, alhora que una denúncia de la hipocresia, la transfòbia i el masclisme de la societat. Es trata d’una coproducció del teatre Principal de Palma, l’Ajuntament de ses Salines i Malvasia Produccions.
Auditori del Centre Sociocultural de Cas Serres (carrer d’Ernest Ehrenfeld, s/n. Eivissa). Dissabte 8 a les 20.30 h. 9-13 €.

‘Pedra, paper, tisora’

Estepa Teatre

Pedra, paper, tisora és una proposta d’Estepa Teatre (grup de teatre d’Estel de Llevant), que es basa en un seguit d’històries en les quals les decisions dels personatges seran determinants per les seves pròpies vides. És una reflexió sobre la capacitat de decisió i la voluntat, conscient o no, de superació personal. El text original és d’Elisenda Guiu, i l’adaptació i direcció, de Bàrbara Nicolau.
Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dijous 13 a les 12 h i a les 20 h. 4 €.

Jaume Sureda

‘Íntim’

Des del seu primer disc l’any 1985, Jaume Sureda ha cultivat una llarga trajectòria discogràfica sobre els escenaris. Enguany, després de 44 anys, presenta el seu format més personal, en acústic, repassant els temes més representatius del seu repertori. En una posada en escena molt íntima, Sureda cantarà acompanyat per un piano, dues guitarres i un teclat amb els músics Julio César Moreyra i Ernesto Hernández. A més, el conegut discjòquei Edu-Art obrirà i tancarà l’esdeveniment amb música suau en viu i una copa de cava de benvinguda per als assistents al concert.
Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 8 a les 21 h. 12 €.

‘Viaje a Broadway’

Figura-T

La companyia de teatre Figura-T i la Banda de Música de Camp Redó, amb la col·laboració especial de Marta Serra i Joan Laínez, Viatge a Broadway: un concert d’obres de teatre musical.
Teatre Xesc Forteza (plaça Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 8 a les 20.30 h. 8€.

Homenatge a Coltrane

Soultrane

El quintet format per Jerome Jirin (saxo), Antonio Tercero (trombó), Milton Rodríguez (guitarra), Pere Bujosa (contrabaix) i Jimmy Weinstein (bateria) homenatjarà el músic estatunidenc de jazz, saxofonista tenor i saxo soprano John Coltrane.
Blue Jazz Club (Hotel Saratoga, passeig de Mallorca, 6). Dijous 13 a les 20 h. Gratuït.

Los Secretos

Nous clàssics

Després de 40 anys de vida, que han deixat una profunda petjada a la memòria de diverses generacions, Los Secretos ja forma part de la història del pop nacional. La banda s’embarca ara en un nou projecte en què mostrarà les seves noves cançons, al llarg del 2019. Per completar el repertori del nou disc, Los Secretos portarà nous clàssics, mantenint el seu estil i so en cada cançó. El nou treball de la banda es presentarà a diferents escenaris de tot el país.
Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dijous 13 a les 21.30 h. De 25 a 40 €.

Antonio Orozco

‘Único’

Antonio Orozco torna al teatre Principal de Maó amb Único, 2a temporada, després de l’èxit aconseguit amb Único, una gira extensa que va arrancar l’any 2013 i va acabar el 2016. El cantautor explica que a l’espectacle “parlarem de tu, parlarem de la teva vida, de les teves emocions i també de les teves pors, perquè Único ets tú, Único no és, ni més ni menys, que una part meravellosa de la teva vida”.
Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 41). Dijous 13 i divendres 14 a les 21 hores. De 30 a 50 euros.

Miranda Jazz Combo

Toni Miranda

El Teatre del Mar tanca la temporada de primavera amb un clàssic: Miranda Jazz Combo. El seu repertori té des de temes clàssics de jazz fins a temes actuals, amb arranjaments fets a mida per a la formació, que dona a les seves actuacions una sonoritat característica i personal. Els músics són: Llucia Gomila, Philippe Poulet, Pep Toni Brotons, Jaume Nadal, Pep Lluís García, Marga Sirer, Sílvia Maldonado, Juanma Albertí, Ignacio Zapata, Joana M. Perelló, Miquel Dolores, Lluís Ballell, Javier Arranz, Miguel Montiel, Teo Salvà, Pep Moyà i Albert Pou.
Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Divendres 14 a les 21 h. 15 €.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF