ARCA impulsa rutes històriques amb concerts de música a dos hotels de Palma

L'entitat ha presentat aquest dilluns dematí la tercera edició del projecte 'Música, turisme i patrimoni'

ARCA ha presentat aquest dilluns dematí el projecte 'Música, turisme i patrimoni', que enguany arriba a la tercera edició. Es tracta de dos itineraris històrics i culturals pel centre històric de Palma acompanyats de dos concerts de música, que es faran a dos edificis històrics convertits en magnífics hotels urbans: l'Hotel Posada Terra Santa i el Sant Francesc Hotel Singular.

ARCA ha tancat un acord de patrocini amb l'Associació Hotelera de Palma de Mallorca (Ashpama) i també amb Colonya-Fundació Guillem Cifre per tal de dur a terme aquesta iniciativa, que pretén fomentar itineraris històrics i culturals i donar a conèixer la recuperació d'edificis històrics entre la ciutadania i els turistes.

La primera ruta aquest dilluns amb un recorregut cultural pel centre històric de Palma i un petit concert de música a l'Hotel Posada Terra Santa, en què intervendrà un duo modular acústic, a càrrec de Gori Matas (acordió) i Josep Oliver (trombó de pistons). La segona es farà el dimecres 18 de desembre i el concert serà a Sant Francesc Hotel Singular.

"És una aposta mot important per la ciutat perquè uneix patrimoni i turisme", ha dit Pere Ollers, d'ARCA, durant la roda de premsa. Ha explicat que les rutes ja tenen les places gairebé plenes. Mercè Peñaranda, de l'Ashpama, ha explicat que "volem donar a conèixer la recuperació que s'ha fet d'espais històrics per reconvertir-los en hotels urbans".

Per la seva banda, Juan José Caldés, de Colonya Caixa Pollença, ha dit que el projecte s'adequa a un dels seus objectius, que és "divulgar el patrimoni cultural". Finalment, Pedro Homar, de la Fundació Turisme Palma 365, ha afegit que propostes culturals com aquesta "són la millor manera d'atreure el turisme de qualitat".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF