PATRIMONI

ARCA denuncia la pèrdua de singularitat del barri de Sant Agustí de Palma

L'associació en defensa del patrimoni focalitza "la demanda al carrer de Dinamarca, on hi ha tres projectes d'esbucament de cases singulars"

ARCA veu amb preocupació "la destrucció del caràcter i la personalitat del que encara queda del barri de Sant Agustí de Palma. Un barri tradicionalment d'estiueig, on hi ha belles cases que ens recorden l'esplendor d'una època passada i que malauradament no tenen cap tipus de protecció i estan a la sort que els seus propietaris les vulguin o no conservar", assenyalen en un comunicat.

Diu l'associació en defensa del patrimoni que "volem focalitzar la denúncia concretament al carrer de Dinamarca, on durant el darrer any hi ha tres projectes d'esbucament d'unes cases singulars, que acabaran desfigurant aquest singular barri, com ja hem denunciat altres vegades, sigui a Santa Catalina o a Gènova".

ARCA posa d'exemple l'Ajuntament de Pollença, que "sí que ha protegit antigues cases d'estiueig", i demanen la mateixa voluntat a l'Ajuntament de Palma.

"Els barris de Palma mereixen un pla de protecció especial i cal vetlar pels seus edificis més singulars, històrics i amb un valor patrimonial. Si barris com Sant Agustí o Gènova perden la seva singularitat, la nostra societat haurà perdut una part del nostre passat, i en ple segle XXI és una qüestió imperdonable", afegeixen en el comunicat.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF