ARCA ret homenatge a l'arquitecte Josep Ferragut amb una exposició de fotografies i dibuixos

La seu de l'associació acollirà la mostra 'Ferragut. Arquitecte, dissenyador i artista', que s'inaugura aquest dimarts

ARCA inaugura aquest dimarts l'exposició 'Ferragut. Arquitecte, dissenyador i artista', sobre el creador d'edificis emblemàtics de Palma com el de Gesa o la Porciúncula. La mostra està formada per prop de 100 fotografies i dibuixos dels projectes més destacats de l'arquitecte Josep Ferragut i Pou (1912-1968) qui "ha estat un referent del món artístic i cultural a Mallorca durant el segon terç del segle XX", segons informen des de l'associació. Així mateix, l'any passat fou anomenat Fill Il·lustre de Mallorca pel seu llegat artístic i arquitectònic.

L'exposició s'estructura en diferents àmbits temàtics en els quals va treballar Ferragut. Per una banda, es mostren projectes arquitectònics per a l'empresa Gesa, entre els quals destaquen l'antiga central tèrmica de gas i electricitat d'Alcúdia i el poblat per als treballadors i, posteriorment, l'edifici de l'antiga seu social a Palma, situat davant la façana marítima.

S'exposen també documents que fan referència a l'arquitectura religiosa, com l'església de la Porciúncula (1965-1968) o l'església de Sant Alonso Rodríguez (1955-1962). També les esglésies dels nous nuclis turístics com Palmanova o el port d'Alcúdia; i a l'arquitectura escolar, de la qual desenvolupà els col·legis Sant Francesc d'Assís (1947-1948) i Sant Josep Obrer.

Pel que fa a la vessant relacionada amb l'arquitectura turística, Ferragut treballà també en el disseny de nous hotels a les zones turístiques de Palmanova, Son Servera, Cala Bona i el port d'Alcúdia. I pel que fa a l'arquitectura civil, l'arquitecte col·laborà amb Gabriel Alomar en la reforma urbanística que el 1950 donà forma a l'actual avinguda de Jaume III. Als voltants d'aquesta zona hi ha diversos habitatges que foren dissenyats per Ferragut.

L'exposició es podrà visitar a la seu d'ARCA, al número 10 del carrer de Can Oliva, a Palma, de dilluns a divendres de les 8.30 a les 13.30 h fins al mes de juny.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF