#ARAFF2019, Una porta al festival

El 15 de febrer s’obre el concurs de l’ARA i el Formentera Fotogràfica a Instagram

Una fotografia feta per tu que reflecteixi l’estil de vida o el paisatge mediterranis. Una etiqueta al teu perfil d’Instagram: #ARAFF2019. Per tercer any consecutiu, el diari ARA s’uneix al Formentera Fotogràfica amb l’organització d’un concurs de fotos que obre la porta a participar en el festival que tindrà lloc a la petita de les illes Pitiüses entre els propers 27 d’abril i primer de maig.

En conseqüència, amb la importància que atorga l’ARA a la fotografia, i per tal de facilitar la formació i l’intercanvi d’experiències entre professionals i aficionats a aquest llenguatge, des del 2017 el diari ha esdevingut col·laborador continuat del Formentera Fotogràfica, un festival que, de manera singular, promou tant els coneixements tècnics com la gran diversitat de gèneres d’aquest mitjà d’expressió.

Per això, a través del concurs d’Instagram, el diari ARA convida la persona guanyadora a viatjar a Formentera, amb allotjament inclòs, i a assistir a totes les ponències, taules rodones, tallers i altres activitats del festival. En aquesta edició, podrà conèixer de primera mà el pensament i l’experiència de fotògrafs amb una trajectòria tan reconeguda com Martin Parr, Cristina García Rodero, Ricky Dávila, Francesc Melcion (fotògraf del diari ARA), Ricardo Cases, Pau Coll i Edu Ponces (del col·lectiu Ruido Photo), Eugenio Recuenco, Jesús M. García, David Jiménez, Antonio Moreno, Tanit Plana, Sílvia Prió i Antonio Xoubanova.

Les bases

Divendres que ve, 15 de febrer, s’obre el concurs que, a través de la plataforma Instagram, convoquen conjuntament el diari ARA i el festival Formentera Fotogràfica. Com en les edicions anteriors de la convocatòria, es posa el focus en l’àmbit geogràfic i la forma de vida on té lloc el festival: la Mediterrània, el seu característic estil de vida i també el seu paisatge són la temàtica a reflectir.

Per participar-hi, l’autor de la fotografia ha de publicar-la, entre el 15 de febrer i el 3 de març, ambdós inclosos, al seu perfil d’Instagram (el perfil ha de ser públic). S’hi ha de posar el hashtag #ARAFF2019, i així mateix etiquetant en la imatge els perfils @diariara i @formenterafotografica, dels quals cal ser seguidor. Entre el requisits, a més de complir amb la temàtica fixada pel concurs, es demana que la fotografia sigui original; pot ser una imatge d’arxiu, però que no s’hagi pujat abans al perfil de l’autor.

El jurat del concurs estarà format per la secció de Fotografia del diari ARA i la direcció del festival Formentera Fotogràfica, encapçalada pel fotògraf Francesc Fàbregas. D’entre totes les fotografies participants vàlides, el jurat seleccionarà la imatge que millor expressi l’estil de vida mediterrani o el seu paisatge, i s’anunciarà al perfil del diari ARA a Instagram abans que acabi el dia 15 de març.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF