Agenda cultural
Cultura 11/06/2021

10 propostes culturals per al cap de setmana

Del microteatre a Montjuïc al Festival de Jazz de Terrassa, comença l'esclat de festivals d'estiu

Júlia Claramunt
1 min
Un moment de l'espectacle 'Verkami per un fill', de la dramaturga i intèrpret Marina Font, en un espai del Castell de Montjuïc dins del Festival Píndoles 2020

Aquest cap de setmana encara podeu gaudir de l'Espurnes Barroques, el Festival de Jazz de Terrassa i el Festival Most abans que posin fi a les seves edicions del 2021. Aquí us deixem 10 propostes culturals per a divendres, dissabte i diumenge.

1.
Festival Píndoles a Montjuïc

Des del divendres 11 fins al diumenge 13, el Castell de Montjuïc es converteix en l'escenari del Festival Píndoles de microteatre. Durant aquests tres dies s'hi representaran obres de teatre breu inèdites en llocs singulars com terrasses, jardins, casernes, aules didàctiques i fins i tot als canons del castell.

De l'11 al 13 de juny, al Castell de Montjuïc

Un moment de l'espectacle 'Verkami per un fill', de la dramaturga i intèrpret Marina Font, en un espai del Castell de Montjuïc dins del Festival Píndoles 2020
2.

La primera edició de la Fira del Llibre Únic

Aquest cap de setmana arriba a Barcelona la primera edició de la Fira del Llibre Únic, impulsada per l’editorial Comanegra. Cadascuna de les onze editorials que hi participen haurà de triar un sol títol del seu catàleg i presentar-lo de manera original.

El dissabte, 12 de juny, a la Fàbrica Lehmann (Consell de Cent, 159), de les 11 del matí a les 8 del vespre.

3.

Festival Espurnes Barroques a Lleida

Última oportunitat per gaudir d’Espurnes Barroques: després de tres caps de setmana d’activitat, el festival de música barroca de Lleida arriba a la fi. Dissabte hi actuarà la Jove Capella Reial de Catalunya i diumenge serà el torn d'Arianna Savall al matí i Marta Mathéu a la tarda.

4.
Els 'greatest hits' del Museu d'Arqueologia de Catalunya

Amb motiu del 175è aniversari, el Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona exposa a El temps de la memòria les 33 peces arqueològiques més emblemàtiques de la seva col·lecció. L'exposició mostra peces de diferents contextos culturals que han anat teixint la nostra història i que permeten explicar set aspectes de la nostra vida: néixer, menjar, produir, gaudir, lluitar, crear i morir.

De l'11 de juny fins al 2022, a la nau central del monestir de Sant Pere de Galligants.

La mostra recull 330 peces exposades a la nau central del monestir de Sant Pere de Galligants
5.

Festival de Jazz de Terrassa

El Festival de Jazz de Terrassa celebra la 40a edició. Als concerts d'aquest cap de setmana hi passaran Lew Tabackin Trio, Three Cool Cats, Billy Cobham' EU, i 'BB Jove' Fredi's Jazz Band + Young Effervescence Big Band Group. Els dos últims grups s'encarregaran d'oferir l'última i mítica sessió matinal del festival, que se celebrarà el diumenge, 13 de juny, al Parc Sant Jordi.

6.

Exposicions fotogràfiques al KBr de la Fundació Mapfre

El KBr de la Fundació Mapfre acull dues exposicions fotogràfiques: les 45 fotos que Nicholas Nixon va fer del 1975 al 2020 a les germanes Brown, i 169 fotografies de Garry Winogrand, que constitueixen un breu recorregut per tota la seva singular carrera.

7.
Cruïlla XXS

El Cruïlla XXS continua amb la seva programació aquest cap de setmana. La Fàbrica Estrella Damm acollirà els concerts de Bino, Ramon Cugat, Maren i The Tyets, mentre que Zoo i Sofía Ellar actuaran a l'Estadi Olímpic.

Concert de Joan Miquel Oliver, que va inaugurar el Cruïlla XXS 2021 al Disseny Hub de Barcelona, el 3 de juny del 2021
8.

Festival En Veu Alta, al Penedès

El Festival En Veu Alta continua amb la seva programació de més de 100 actuacions de narració oral, teatre, concerts, xerrades i activitats de formació lectora, sempre amb la paraula com a protagonista.

El dissabte, 12 de juny, de les 10 a les 12 de la nit, el Cementiri de Vilafranca obrirà les portes al públic i a 4 espectacles en què participaran Ricard Parera, Felipe Díaz, Caxoto, Esperanceta de Casa Gassia i Núria de Calella.

9.
Festival Most a Vilafranca del Penedès

Cinema i vi es fusionen per celebrar el desè Most Festival, a Vilafranca del Penedès. Entre les diverses propostes cal destacar la projecció del documental L’Âme du Vin, acompanyada d'un sopar a la fresca, aquest mateix divendres.

Divendres, 11 de juny, a les 8 del vespre.

Escena de la verema en el documental 'Priorat', guardonat amb el Premi Vi Català en el 6è Most Festival de Cinema del Vi, la Vinya i el Cava
10.

Concert gratuït a la plaça Reial

En el marc del cicle Àgora Musical, una iniciativa impulsada per l'Institut de Cultura de Barcelona, la plaça Reial acollirà diumenge el concert gratuït del duo d'art-rock electrònic Hidrogenesse, integrat per Carlos Ballesteros (veu) i Genís Segarra (teclats).

El diumenge, 13 de juny, a les 12 h.

stats