Agenda cultural
Cultura 14/05/2021

10 plans culturals per al cap de setmana

Cinema, exposicions i molt més

Ara
1 min
'No hay replay', de Carlos Pazos a la Capella del Macba

BarcelonaAquesta setmana arrenca la Fira Trapezi de Reus i s'acomiada el festival Primera Persona de Barcelona. Són dues de les 10 propostes culturals destacades del cap de setmana.

1.

'Speer' a La Gleva

Pep Munné es posa en la pell d'Albert Speer, l'arquitecte de Hitler, a La Gleva. L’obra, escrita per Esther Vilar, és un diàleg entre Speer i Bauer, membre del govern comunista d’Erich Honecker, qui treu a la llum el seu autèntic caràcter.

Fins al 30 de maig.

2.

Trapezi de Reus

El Trapezi celebra el 25è aniversari aquesta setmana a la capital del Baix Camp. Per la fira hi passaran més d'una cinquantena de companyies com Los Galindos, Leandre Clown o Pepa Plana.

Fins diumenge.

3.

'Full house' al TNC

Aquest dissabte s’estrena Full house al TNC, una faula d’Eléctrico 28 dirigida per Ana Redi-Milatovic. A l’obra, quatre animals que conviuen en la mateixa comunitat acabaran creuant els seus camins a causa d'un esdeveniment inesperat. Aquest fet els farà veure les semblances que els uneixen.

Dissabte i diumenge.

4.

'Borrar el historial'

Aquest cap de setmana s'estrena l'última pel·lícula de Benoît Delépine i Gustave Kervern, Borrar el historial, guanyadora de l'Ós de Plata a la Berlinale. El film segueix la vida de tres veïns d'un suburbi residencial que viuen atrapats en una espiral de consumisme i addicció tecnològica.

A partir de divendres.

5.

Primera Persona al CCCB

Nou anys després de la primera edició, el Primera Persona s’acomiada aquest dissabte al CCCB. El festival tindrà una durada de tres hores i hi passaran figures com la il·lustradora Rocío Quillahuaman, el poeta David Caño o els músics Lluís Cabot i Clara Viñals.

Dissabte a partir de les 18.30 h.

6.

'En temps real' al Macba

La col·lecció d’art conceptual de Rafael Tous arriba al Macba. La mostra conté més de 120 obres de 28 artistes, entre els quals destaquen Jordi Benito, Antoni Muntades, Fina Miralles, Àngels Ribé i Eva Lootz. L’exposició es podrà seguir a la Sala Metrònom, l’Edifici Meier i la Capella del Macba.

Fins al 2022.

7.

'D'un roig encès' a Caldes d'Estrac

La Fundació Palau reconstrueix la relació entre els poetes Perucho i Palau i Fabre amb Miró i Picasso a través de diferents materials com fotografies, dibuixos i documents. A l’exposició també es podran veure obres dels pintors procedents de la Fundació Miró, el Museu Picasso de Barcelona i diverses col·leccions particulars. 

Fins al 19 de setembre.

8.

Mal Pelo al Mercat de les Flors

La companyia Mal Pelo presenta un espectacle que estudia el moviment, el ritme i la mirada amb la música de Johann Sebastian Bach. L'obra, interpretada per María Muñoz, va rebre el Premio Nacional de dansa del 2009, el Premi Ciutat de Barcelona del 2017 i el Premi de la Crítica Catalana del 2018.

Dissabte a les 20 h.

9.

Festival de les Arts Comunitàries a Catalunya a la Fabra i Coats

La Fabra i Coats acull la primera edició del Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC). El festival inclou més de 40 activitats com tallers, música, performances, música i conferències.

Fins dissabte.

10.

'Ullsclucs' a L'Auditori

L’Auditori de Barcelona recupera 19 peces tradicionals catalanes que s’han deixat de cantar i que Arnau Obiols ha recuperat a Ullsclucs. El recull serà interpretat per cinc músics i comptarà amb una posada en escena de la coreògrafa Sònia Gómez.

Dissabte i diumenge.

stats