Agenda cultural
Cultura 07/05/2021

10 plans culturals per al cap de setmana

L'inici del Barcelona Poesia i els concerts del Guitar BCN, entre les propostes

Ara
1 min
El Park Güell

BarcelonaAquesta setmana segueixen les propostes del Guitar BCN i arrenca el Barcelona Poesia 2021. Aquí deixem 10 plans culturals per a aquest cap de setmana.

1.

Homenatge a Joan Margarit

Tres figures destacades de la poesia contemporània en català glossaran la vida i l’obra del poeta Joan Margarit –Sebastià Alzamora, Àngels Marzo i Susanna Rafart– a la Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda dins del marc del Barcelona Poesia 2021. Tres visions diferents i complementàries de Margarit: com a poeta, com a amic i com a mestre.

Dissabte a les 12 h.

2.

Flamenc jove al Guitar BCN

Suu arriba aquest divendres en concert a la Sala Barts. Dissabte és el torn de María Peláe, però també de Flamencat, el cicle de la pedrera del flamenc català. Aquest cap de setmana hi toquen Muchacho & Los Sobrinos, hereus de Peret i de noms com el Pescaílla, Chipén o Estrellas de Gràcia.

Aquest dissabte als Jardins del Palau Robert a les 19 h.

3.

'Talking heads' al Teatre Akadèmia

El Teatre Akadèmia proposa una sèrie de monòlegs escrits per Alan Bennett entre el 1988 i 1998. Els monòlegs, repartits en tres actuacions dirigides i protagonitzades per Imma Colomer, Lurdes Barba i Lina Lambert, mostren l’habilitat de Bennett per fusionar comèdia i drama.

Fins a aquest diumenge.

4.

Visites guiades per a tota la família al Parc Güell

El Parc Güell obre les portes al públic familiar aquest mes de maig amb visites guiades per a tota la família durant els caps de setmana. El parc ha programat dues visites per a cada dia, la primera, a les 11 h, es farà en català i la segona, a les 12.30 h, en castellà.

Cada dissabte i diumenge de maig.

5.

Colita a la Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya ha donat carta blanca a Colita, referent cultural de la ciutat, per triar 10 pel·lícules que es podran veure durant el mes de maig. Entre les obres que ha triat hi ha films en què Colita va fer la foto fixa i altres que l’han inspirat. Coincidint amb el cicle, la Filmoteca ha organitzat una exposició de fotografies de l’artista al vestíbul.

Tot el mes de maig a la Filmoteca.

6.

'Les tres reines' al Liceu

La soprano Sondra Radvanovsky torna per tercera vegada al Liceu amb Les tres reines. En aquesta ocasió, Radvanovsky es posa en la pell de les tres reines isabelines: Maria Stuarda, Anna Bolena i Isabel I.

Dissabte a les 19 h.

7.

'L'Emperadriu del Paral·lel' al TNC

Xavier Albertí s’acomiada del Teatre Nacional de Catalunya amb l’obra de Lluïsa Cunillé. L’espectacle arrenca amb la mort de Palmira Picard, l’Emperadriu del Paral·lel, i el que suposa per a l’oci barceloní dels anys vint.

Fins al 13 de juny.

8.

'Quo vadis, Aida?'

Jasmila Zbanic dirigeix un thriller sobre la Guerra de Bòsnia amb les interpretacions de Jasna Djuricic, Izudin Bajrovic i Boris Ler. El film, nominat a un Oscar, parla sobre la massacre que es va viure a Srebrenica, on van ser exterminats 8.700 musulmans durant la guerra.

A partir de divendres als cinemes. 

9.

'Antoine' al Teatre Apolo

El Teatre Apolo presenta una obra dedicada a l’autor d’El Petit Príncep. El musical, creat i dirigit per Ignasi Vidal, porta als escenaris la vida d’Antoine de Saint-Exupéry amb la composició de Shuarma i les actuacions d’Ana Dachs, Javier Navares i Beatriz Ros. 

Fins al 13 de maig.


10.

Festival de poesia a l'Alt Penedès

Aquest divendres arrenca el Festival de Poesia a les Caves a Sant Sadurní d'Anoia. Per l'esdeveniment d'aquesta setmana, que es durà a terme en diferents bodegues, hi passaran Lola Miquel, Ester Xargay i Santi Borrell i es podrà degustar la beguda típica sadurninenca.

Cada divendres de maig a les 20 h.

stats