Balears 25/05/2017

Xoc de trens en el ple de Palma per la venda ambulant

El PP demana que es reguli a les ordenances i la regidora de Seguretat ciutadana, Angélica Pastor, recorda que és de competència estatal via codi penal

Martí Gelabert
2 min
La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor

PalmaCrítiques constants del grup popular municipal contra l'equip de govern per la regulació de la venda ambulant. La seva portaveu, Marga Durán, ha assegurat aquest dijous que els grups que governen "no han volgut que aparegui la paraula il·legal" a l'ordenança que la regula en l'àmbit municipal.

De fet, s'obvia l'article 80 de l'Ordenança d'ocupació de via pública del 2012, en què s'especifica que la Policia Local retirarà, en els casos de venda ambulant sense llicència, els productes i els retindrà mentre es dugui a terme un procediment sancionador. L'equip de govern treballa per modificar algunes ordenances, entre les quals s'inclou aquesta, per la qual cosa s'elimina aquest punt.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, però, li ha volgut treure importància. "La falta de regulació no existeix encara que caigués de l'ordenança municipal", ha advertit, ja que està regulada en el Codi Penal i, per tant, de tota manera els agents municipals hi han d'actuar en contra.

Comissió tècnica

A més a més, aquesta venda ambulant quedarà regulada amb la revisió d'ordenances municipals. S'està estudiant a quina, i tot sembla indicar que s'inclourà a la de 2010, coneguda com la de la botellada. El regidor de Podem Palma Aligi Molina ha assegurat que l'objectiu principal és que la regulació s'ha d'entendre des del punt de vista dels drets humans de les persones que exerceixen la venda ambulant.

En aquest sentit, ha recordat que s'ha de "continuar aprofundint" en la feina de la comissió politicotècnica que s'està desenvolupant amb relació a aquesta activitat. Es vol que es conjuguin totes les àrees per tenir una "millor coordinació" per oferir "projectes alternatius de vida" a les persones que s'hi dediquen.

Pastor ha acusat el PP de fer "demagògia, usant de manera perversa la situació" del col·lectiu de venedors ambulants, i ha assegurat el "compromís ferm" de la Policia Local per treballar en aquesta línia.

stats