Balears 22/12/2016

Huertas: "Avui els protagonistes són els pressupostos"

Malestar al Govern per "l'espectacle de Podem" en un dels plens més importants de l'any

C. Buades / M. Gelabert
2 min
Les converses entre diputats s'han reproduit durant el matí.

PalmaLes úniques paraules als mitjans de comunicació de la presidenta del Parlament de les Illes, Xelo Huertas, després de saber que ha estat expulsada del grup parlamentari de Podem han estat clares: "Avui els protagonistes són els pressupostos". "Estam aprovant la llei més important per a la ciutadania, respecte", ha sentenciat Huertas per liquidar l'assumpte.

Però, de fet, ha estat tot el contrari. L'aprovació dels pressupostos al ple del Parlament està quedant completament diluïda per l'expulsió de la segona màxima autoritat de les Balears del seu partit. Encara està pendent d'arribar la resolució que expulsarà la diputada Montse Seijas i el fins fa unes setmanes secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller, però al Govern ja fan palès el seu malestar amb la situació.

Tensions al Pacte amb Podem per l'expulsió de Huertas"Estan muntant un espectacle", asseguren fonts pròximes a la Presidència, que mantenen que, amb la "gestió que ha fet Podem de la situació", hi ha "moltes coses" qüestionables, no només el càrrec al capdavant de la cambra. Sobre si haurà de mantenir-la-hi Podem o no, al PSIB consideren que "hi ha d'haver conseqüències" de la situació per la qual ha passat la imatge del Parlament aquests darrers mesos.

En acabar el debat de Pressupostos, Huertas ha tancat la sessió parlamentària confirmant als mitjans que se'n va de vacances.

Abril critica la "manca de responsabilitat" de Podem

El portaveu de MÉS, David Abril, ha assegurat que "primer s'ha de parlar de contingut, després de cadires". Ara bé, s'ha mostrat molt crític amb la gestió de Podem. "Consideram que es tracta d'una qüestió greu que afecta la segona autoritat de les Illes Balears", ha advertit, i hi ha afegit: "La gestió de la qüestió demostra que hi ha manca de responsabilitat".

Per la seva banda, El Pi mostrarà la seva disconformitat amb la situació d'una manera més original. Els membres de la formació regionalista faran un minut de silenci una vegada acabat el ple per mostrar el seu condol 'per la mort' del debat de pressupostos. "Davant situacions surrealistes, respostes surrealistes", ha entonat el seu portaveu, Jaume Font. "S'han menyspreat els pressupostos", hi ha afegit. A més, ha reiterat que "és poc seriós" que Podem mantingui la presidència del Parlament.

stats