Balears 17/10/2017

La Xarxa per a la Inclusió Social demana un “ferm compromís polític” per combatre la pobresa

Una àmplia representació de polítics s'ha sumat a la concentració amb motiu del Dia internacional per a l'erradicació de la pobresa

Anna Vidal
2 min
La Xarxa per a la Inclusió Social demana un “ferm compromís polític” per combatre la pobresa

PalmaAmb motiu del Dia internacional per a l'erradicació de la pobresa, una setantena de persones s'han concentrat aquest dimarts a la plaça d'Espanya de Palma per reivindicar la necessitat de posar fi a l'exclusió social i assolir una major justícia social. A l'acte, organitzat per la Xarxa per a la Inclusió Social de les Balears (EAPN-Illes Balears), hi ha assistit una àmplia representació de polítics de les diverses institucions públiques.

Margalida Jordà, presidenta de l'EAPN-Illes Balears, ha estat l'encarregada de llegir el manifest en què ha posat èmfasi en la necessitat de reconèixer i combatre l'exclusió en matèria de drets fonamentals de moltes persones que viuen en situació de pobresa o exclusió social. Jordà ha recordat que tot i que els indicadors de pobresa a les Balears han millorat respecte de l'any passat, “no podem oblidar que més de 210.000 persones de la nostra comunitat es troben en una situació de vulnerabilitat que no podem ni volem acceptar”.

Margalida Jordà ha estat l'encarregada de llegir el manifest / EAPNIB

“Hem calculat que perquè l’estat espanyol compleixi amb els compromisos de l'Estratègia Europa 2020 es requerirà una reducció de la població en risc de pobresa i exclusió de 2.800.000 persones en només tres anys”, ha assenyalat Jordà, qui ha reivindicat que per assolir-ho “s'ha de realitzar una forta inversió social dirigida a erradicar la pobresa de manera eficaç i integral, apostar per un canvi de model productiu i de relacions laborals i tenir, com és lògic, un ampli i ferm compromís polític que vagi més enllà de les bones intencions”.

Sensibilització

L'EAPN Illes Balears és una xarxa que agrupa més de 30 entitats socials que treballen per combatre la pobresa i l'exclusió social. Amb l'objectiu de promoure una major consciència sobre la presència de la pobresa a les nostres illes i, alhora, incidir sobre la necessitat de realitzar un esforç conjunt per posar fi a les desigualtats socials i aconseguir una major justícia social, aquest horabaixa ha organitzat el VIII Seminari autonòmic de participació de persones en situació d’exclusió social, en què membres del grup de participació de l'EAPN han presentat les conclusions del III Congrés Estatal de Participació, centrades en la carta dels drets fonamentals de la Unió Europea (dignitat, llibertat, igualtat, solidaritat, ciutadania i justícia).

Durant el seminari s'han llegit les propostes seleccionades al congrés, entre les quals hi ha la de promoure mesures que garanteixin l'accés igualitari a la formació, que s'afavoreixi l'accés a l'ocupació a totes les persones en risc d'exclusió social i el compliment dels drets fonamentals de les persones com a garantia d'una plena justícia social.

stats