Balears 18/07/2017

Podem votarà en contra de la regulació del lloguer turístic en plurifamiliars

La formació dels cercles compleix amb el que ja va advertir en constatar que no hi ha acord per fixar, per llei, una xifra de sostre de places

Jaume Vinyas
1 min
Diputats del Grup Parlamentari de Podem, aquest dimarts, al Parlament.

PalmaPodem votarà en contra del punt de la reforma de la Llei de turisme que regula el lloguer turístic en els habitatges plurifamiliars. Ho ha anunciat, a través de Twitter, el diputat Salva Aguilera. Diversos diputats de la formació dels cercles han confirmat la decisió, posteriorment, a l'ARA Balears, i han assenyalat que també votaran en contra d'altres articles.

Podem ha intentat negociar fins al darrer moment que la modificació de la llei declari una "emergència habitacional" a Palma i a l'illa d'Eivissa que, a la pràctica, prohibeix automàticament el lloguer en plurifamiliars. Els socis del Pacte, MÉS i el PSIB, defensen, per la seva banda, que la proposta ja atorga a Cort i al Consell d'Eivissa les eines necessàries per prendre les mesures que Podem reclama, justament en institucions, recalquen, on la formació dels cercles governa actualment.

Amb tot, la posició de Podem no implica necessàriament que la proposta quedi tombada. Caldrà esperar fins al debat per conèixer el posicionament de la resta dels partits.

stats