Balears 30/05/2017

Vist per a sentència el judici als germans Ruiz-Mateos per estafa i insolvència

La Fiscalia demana set anys i mig de presó i multes de 121.500 euros per a cadascun d'ells

Efe
2 min
Els germans Ruiz-Mateos, asseguts al banquet dels acusats.

PalmaLa secció primera de l'Audiència de Palma ha declarat aquest dimarts vist per a sentència el judici per estafa i insolvència punible als sis germans Ruiz-Mateos, per la compra d'un hotel a Mallorca i un altre a les Canàries. La Fiscalia demana set anys i mig de presó i multes de 121.500 euros per a cadascun d'ells, com també que indemnitzin els venedors pel que no ha estat abonat en la compravenda, estimat en més de 46,4 milions.

El fiscal Juan Carrau, tanmateix, ha demanat que, si el tribunal finalment no considera que els fets són constitutius d'un delicte d'estafa, els acusats siguin condemnats per insolvència punible a 3 anys de presó i una multa de 81.000 euros.

El fiscal va dir divendres passat en les seves conclusions que els sis acusats van generar "una maniobra de confusió" deliberada per confondre els venedors i estafar-los, van ocultar que no tenien patrimoni i "mai no van tenir la més mínima intenció de fer front al pagament de la resta del preu que quedava ajornat".

La defensa dels sis germans Ruiz-Mateos, per la seva banda, ha demanat avui al tribunal l'absolució atribuint a la crisi econòmica l'impagament després de la compra de les societats propietàries dels hotels. "La pertinença a una família, encara que sigui la família Ruiz-Mateos, no constitueix un títol d'imputació juridicopenal", ha assegurat l'advocat dels sis germans, Juan Manuel García-Gallardo.

A més, el misser ha recalcat que "s'enfronten a una situació dramàtica" perquè han arribat a aquest judici després d'altres processos i està "instal·lada la convicció de la seva culpabilitat i falta de credibilitat". Igualment, ha tornat a recalcar que l'operació va ser impulsada per José María Ruiz-Mateos, el pare, de qui un testimoni va dir que "només aquest tenia la paraula".

stats