Tribunals
Balears 28/07/2016

Villar Mir continua com a investigat en el cas Son Espases

Castro denega el sobreseïment i arxivament demanat per l'empresari i exministre d'Hisenda

Agnès Antich
2 min
Villar Mir en una imatge d'arxiu.

PALMAL'empresari i exministre d'Hisenda Juan Miguel Villar Mir, propietari d'OHL, continua com a investigat en el cas Son Espases. El titular d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha rebutjat el sobreseïment i arxivament de les actuacions demanat per part de la defensa de Villar Mir.

El cas Son Espases gira entorn del procés d’adjudicació de l’hospital Son Espases. Els investigadors apunten a presumptes delictes de prevaricació continuada, falsedat documental i frau a l’Administració per l’adjudicació de l’hospital públic.

Castro, en la resolució, retreu que "pretendre que abans que acabi la investigació sobre els fets objecte de les diligències es decreti el sobreseïment de les actuacions, tant si és total per a tots els investigats com si és limitat a tan sols un d'aquests, només pot tenir lloc quan s'adverteixi sense cap dubte que el procediment s'ha dirigit erròniament contra persona determinada o quan totes les parts acusadores avancin la seva intenció de no exercir l'acció penal".

El jutge instructor de la causa creu correcte esperar "a donar per acabada la instrucció. Llavors sí que escauran les al·legacions que exposa la representació de Villar Mir.

Després, el Ministeri Fiscal i les altres acusacions "podran dur a terme el retret penal que considerin adient, una vegada s'hagin pronunciat en aquest sentit pràcticament totes les audiències provincials, i entre aquestes, la de Palma", pel que fa a la petició de sobreseïment lliure i d'arxivament de les actuacions per l'empresari.

stats