Balears 09/01/2018

Vila tindrà un Casal de la Igualtat situat a l’antiga Casa de Sa Colomina

Tindrà un cost de 416.000 euros i permetrà tornar al seu estat original una construcció emblemàtica del segle XIX

Armando Tur
2 min
La Casa de Sa Colomina, tapiada al costat del Cetis

EivissaL’Ajuntament d’Eivissa ha presentat avui el projecte del Casal de la Igualtat de Vila, que ha de servir per acollir al personal de l’Institut Balear de la Dona i com a espai per la convivència entre institucions, associacions i persones que podran gaudir dels 255 m2 de la planta baixa i la primera planta. A baix hi haurà un despatx, una sala de lectura amb una biblioteca relacionada amb matèria d’igualtat i una sala amb un bany que seran independents de la resta de la casa. A la primera planta hi haurà una sala gran multifuncional i dues de més petites on es podran fer exposicions, xerrades, projeccions i diferents activitats. Aquesta sala també tindrà un accés directe independent de la resta del casal.

Les obres de rehabilitació de la Casa de sa Colomina, del segle XIX, recuperaran l’estat original de l’immoble, ja que els treballs consistiran a tornar-la al seu aspecte original recuperant-ne estructures, portes i finestres que han estat tapiades. Tot i la recuperació del seu aspecte original, els espais estaran destinats a usos actuals i es convertirà en una casa completament adaptada a les necessitats d’un edifici modern. Les obres duraran sis mesos i començaran un mes després d’haver-se adjudicat.

La tinent de batle d’Urbanisme, Elena López, ha explicat que era un “projecte emblemàtic i motivant” perquè feim una feina transversal de recuperació patrimonial d'un indret i polítiques d’igualtat “en una casa amb unes peculiaritats úniques, inclosa dins del catàleg patrimonial, i amb aquestes obres es mantindrà, recuperarà i adaptarà un espai patrimonial amb usos actuals.”

La Casa de Sa Colomina està situada al lloc on hi havia la finca de Sa Colomina que data del segle XIV i havia estat propietat de la família Wallis. La planta baixa té una estructura de casa pagesa tradicional i la primera planta era una sala de ball.

stats