Balears 02/05/2016

Videojocs per aprendre matemàtiques als centres públics

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, presenta el projecte pilot 'Play for learning', en què participen 140 alumnes de quatre escoles de Mallorca

Ara Balears
1 min
El vicepresident del Govern, Biel Barceló, al CEIP Bendinat durant la presentació del projecte

PalmaCom es poden aprendre les matemàtiques més enllà d'una pissarra? El Govern balear ho té clar i, per això, ha decidit engegar un projecte pilot que impulsa l'ús dels videojocs per aprendre aquesta matèria. El vicepresident, Biel Barceló, ha presentat aquest matí la iniciativa 'Play for learning', que inclou 140 alumnes de 4t de Primària de quatre centres educatius de Mallorca.

En concret, la Fundació Bit ha posat en marxa aquest projecte pilot, que fa ús d'una eina de baix cost i accessible a través d'internet per la qual s'ofereix als alumnes diversos avantatges, com l'autocorrecció immediata, l'adaptació al seu horari i el foment de la seva participació activa i autònoma.

Educació sense llibres ni matèries: més enllà del mètode tradicionalS'han desenvolupat dos videojocs: el laberint i l'emparellat. Jugant-hi, els alumnes reforcen la geometria, el càlcul mental, la mesura i les operacions matemàtiques en diversos nivells de dificultat i amb activitats d'avaluació i pràctica. "En funció dels resultats de l'avaluació, s'anirà estenent a més centres educatius i més mestres", ha destacat Barceló. "Com la fibra òptica, són projectes que s'han d'implantar al llarg de diversos anys", ha sentenciat.

La Direcció General d'Innovació i Recerca de la Conselleria d'Educació ha finançat aquest projecte pilot als centres educatius de Bendinat, Establiments, Jaume I (Palma) i Mestre Pere Garau (Palma).

stats