Com veuen els partits de Palma els dos anys d'Hila a la batlia?

L'oposició juga el seu paper de crítica i el govern esquiva errors

José Hila (PSIB) presidirà aquest dijous el seu darrer ple com a batle de Palma, ja que demà intercanviarà rols amb el regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera (MÉS), segons el pacte signat entre els equips de govern. Les diverses formacions presents a Cort han aprofitat per fer balanç dels seus dos anys de mandant i posen el punt de mira en els dos restants.

Hila ha aprofitat, també, el ple per acomiadar-se i agrair la feina d'aquests dos anys:

Partit Popular

“Palma està pitjor que fa dos anys”

La portaveu popular, Marga Duran, no ha tardat gens a afirmar que “Palma està pitjor que fa dos anys”, quan el seu partit estava al capdavant de l'Ajuntament. Duran ha criticat problemes en mobilitat i brutícia i ha dit que “és una sort” que Hila només sigui batle dos anys. “Ha suspès totes les assignatures”, ha prosseguit. En el seu paper de crítica, Duran ha assegurat que Hila “no ha sabut gestionat” el govern i que hi ha hagut “polèmiques i crispació constant a tots els plens”.

Ciutadans

“La passada d'Hila serà un vist i no vist”

Des de Ciutadans s'ha lamentat que “la passada d'Hila serà un vist i no vist” en la seva gestió municipal. “No sé fins a quin punt podrà dir que ha estat un gran batle”, ha apuntat el portaveu de la formació, Josep Lluís Bauzá. Ha volgut evitar parlar d'herències i ha demanat que en dos anys s'haurien d'haver fet més mesures concretes. “És un balanç ben magre”, ha subratllat.

Podem

“Teníem una ciutat arrasada i bruta”

Ja com a part de l'equip de govern, la portaveu de Podem Palma, Antònia Martín, ha detallat que s'ha realitzat “molta feina” després de trobar-se amb una “ciutat arrasada i bruta, amb molts problemes de manteniment”. Martín ha volgut reivindicar la gestió a l'extraradi de la ciutat, oblidat per governs anteriors, segons ha denunciat, l'augment de pressupost en Serveis Socials i la posada a punt de col·legis que “estaven en molt males condicions”. Mobilitat sostenible, participació ciutadana i millor organització de l'Ajuntament, alguns altres aspectes que ha remarcat.

MÉS per Palma

“S'ha fet una feina molt intensa per millorar el serveis i les polítiques públiques”

La portaveu de l'equip de govern, Neus Truyol, ha assumit que els dos primers anys hi ha hagut una “feina molt intensa per millorar els serveis i les polítiques públiques. En aquest sentit, ha criticat les retallades dels populars durant la legislatura anterior i ha posat en valor la feina realitzada per “poder recuperar l'Ajuntament i el dinamisme que es mereix”. Amb vista als dos propers anys, amb un membre de MÉS a la batlia, ha assegurat que es treballarà per tenir una Palma “molt més justa i més igualitària”.

PSIB

“El Palau de Congressos ha estat una gran fita”

La portaveu del PSIB, Angélica Pastor, ha recordat que aquests dos anys hi ha hagut molta inversió en mobilitat i que hi ha una “millora dels serveis ciutadans”. També ha assegurat que “el Palau de Congressos ha estat una gran fita”, en relació amb la seva gestió i els beneficis que, segons Pastor, ha implicat per a Palma. També ha recordat que el mandat està complert per Hila, però encara queda la meitat de l'equip de govern. “Hem après dels errors i hem millorat la trajectòria com a polítics”, ha sentenciat.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF