Balears 05/10/2016

Els veterinaris retreuen al PP que rebutgi la rebaixa de l'IVA del sector

L'Associació d'empreses veterinàries de les Illes ha retret a la formació conservadora a les Illes el vot contrari a rebaixar l'impost del 21 al 10%

Efe
1 min
Els gossos no poden anar deslligats dins de l'habitacle del cotxe: hi ha diverses maneres de subjectar-los.

PalmaL'Associació d'empreses veterinàries de les Illes Balears (Emvetib) ha retret aquest dimecres al PP balear que els seus diputats votassin al Congrés en contra de rebaixar del 21 al 10% l'IVA del sector, una iniciativa que va ser aprovada amb els vots contraris dels populars i l'abstenció de Ciutadans.

La presidenta de l'agrupació balear, Delia Saleno, que també és vicepresidenta de la patronal estatal CEVE, ha demanat una reunió amb el diputat eivissenc del PP, Josep Vicent Marí, per demanar-li explicacions per haver rebutjat la rebaixa de l'IVA, segons explica Emvetib en un comunicat.

La patronal illenca qüestiona la veracitat de l'argument de Marí, segons el qual la rebaixa de l'IVA dels serveis veterinaris requeriria l'aprovació de la Unió Europea.

Emvetib reclama al Govern que atengui la petició majoritària del Congrés i redueixi l'impost al 10%, una mesura que "millorarà la salut pública" i afavorirà les Balears com a destinació turística".

"Des que es va incrementar l'IVA veterinari al 21%, l'acolliment d'animals per a les famílies s'ha dificultat, mentre que moltes clíniques que no han pogut repercutir en els clients l'increment han hagut de tancar a causa dels elevats costos i l'alta pressió fiscal suportada", exposa l'associació empresarial balear.

stats